Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:03:23

Παραδοχή Μητσοτάκη για υπηρεσιακή αστοχία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα καρκινώματα του ποδοσφαίρου.

Διαπιστώσεις για τον «καρκίνο του ποδοσφαίρου» και υποσχέσεις διατύπωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στις κοινές δηλώσεις τους, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας και των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου κατέθεσε ο
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν επίσημο σύνδεσμο», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσωρινό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις εκφράζοντας όμως την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αυτό το μέτρο, ενώ όπως είπε οι ομάδες συμφώνησαν να περάσει στην Αστυνομία ο έλεγχος των οργανωμένων.

Ξεκινώντας ο Αλεξάντερ Τσέφεριν αναφέρθηκε στα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας χαρακτηρίζοντας ως «καρκίνο» του ποδοσφαίρου τα φαινόμενα της βίας.
«Φανταστείτε τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο επειδή φοράει μια φανέλα που δεν του αρέσει. Αυτό είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς, δεν είναι. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις βλακώδεις ιδέες τους».

Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που πήρε ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα και θα χρειαστούν πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ζήτησε τη βοήθεια και των ΜΜΕ για να ξεριζώσουμε τον καρκίνο από το ποδόσφαιρο και την κοινωνία.
«Κάναμε ένα βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος. Ως εδώ. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε περισσότερα», είπε ακόμα ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει την οδύνη για τον χαμό ενός ανθρώπου στο βωμό της οπαδικής βίας.

Πρόκειται για μία μάστιγα που δηλητηριάζει τον αθλητισμό ακόμα και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.
«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες».
«Ούτε οι μηχανισμοί πρόληψης ούτε η αυστηροποίηση των ποινών λειτουργούν πάντα», είπε ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ουσιαστική και παραγωγική.

Για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι οι δράστες θα βρεθούν. «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Δεν δέχεται υποδείξεις από καμία φωνή εκτός συνόρων», ανέφερε στο φόντο των δηλώσεων του Κροάτη προέδρου.
Έκανε λόγο για υπηρεσιακές αστοχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, για τις οποίες σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε αναγνωρίσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline