Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  23:42:56

«Θέμα τσάμηδων για εμάς δεν υπάρχει. Τελεία και παύλα»

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επαναφορά των αιτιάσεων περί "ταμουριάς" από Αλβανούς οπαδούς κατά τη διάρκεια αγώνα στο Euro 2016 και εκτίμησε πως οι σχέσης Ελλάδος και Αλβανίας επιδεινώνονται.

Την πεποίθηση ότι η απάντηση της Ελλάδας απέναντι στην πρόσφατη επαναφορά των αιτιάσεων της Αλβανίας περί «τσαμουριάς» πρέπει να είναι «κοφτή και αποφασιστική, θέμα τσάμηδων για εμάς δεν υπάρχει, τελεία και παύλα», εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, η βουλευτής της ΝΔ, ΝτόραΜπακογιάννη, λίγο πριν από την έναρξη της ανοιχτής συνεδρίασης της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Το σχόλιο έρχεται μετά την ένταση που δημιούργησε πανό, το οποίο αναρτήθηκε σε γήπεδο της Γαλλίας και μιλούσε για "γενοκτονία των τσάμηδων".

Ερωτηθείσα σχετικά από δημοσιογράφους, η κα Μπακογιάννη δήλωσε: «Δυστυχώς έχουμε επιδείνωση των σχέσεών μας με την Αλβανία. Οι Αλβανοί έχουν μπει σε λογική σωβινιστική και επιθετική, κάτι που δεν βοηθάει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας [...] Πιστεύω ότι η απάντηση της Ελλάδας πρέπει να είναι κοφτή και αποφασιστική: θέμα τσάμηδων για εμάς δεν υπάρχει. Τελεία και παύλα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline