Σάββατο 11 Μαϊου 2024  19:28:24

Υπερηφάνεια για τους ακρίτες

Ο Πρωθυπουργός. Μητσοτάκης μιλώντας στις Καστανιές, που βρέθηκε τόνισε ότι ένοιωσε υπερηφάνεια και χαρά που βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους του Έβρου και όσους υπηρετούν εκεί και δήλωσε: «Ήμουν, είμαι θα είμαι κοντά τους εκφράζοντας το σύνολο των Ελλήνων».


Σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ακολουθεί μια διαφορετική πολιτική σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων και τόνισε: «Στέλνουμε ένα πάρα πολύ σαφές μήνυμα, ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πιόνια, ως όργανα σε ένα γεωπολιτικό παιγνίδι, είναι τα πραγματικά θύματα τέτοιων πολιτικών».

Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αλλά δεν μπορεί να το κάνει μόνη της, επισήμανε, και γι αυτό κάθε βοήθεια που μπορεί να δώσει η ΕΕ είναι ευπρόσδεκτη γιατί πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας συμβιβασμός στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την αλλαγή των υφιστάμενων πολιτικών ασύλου και είπε ότι δεν αξιοποιήθηκε σοφά ο χρόνος που μεσολάβησε μετά την τελευταία μεταναστευτική κρίση και ήρθε καιρός να το κάνει η ΕΕ με το αποτελεσματικό μοίρασμα του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος.

«Τώρα που η απειλή της αποστολής εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη Ευρώπη υλοποιήθηκε ανεπιτυχώς ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε μια νέα προσέγγιση. Είναι το λιγότερο που οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που πολλές φορές νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτε να χάσουν και σήμερα χρησιμοποιούνται ως όργανα, ως πιόνια για την προώθηση άλλων φιλοδοξιών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline