Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  18:08:24

Οσα απάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού στο Euronews για τη βόλτα στην Πάρνηθα

Δήλωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού φιλοξενείται στο Euronews σε σχέση με τη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα με ποδήλατο.

Θέμα στο Euronews έγινε η βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρνείται ότι παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Το μέσο σημειώνει πως το κύριο αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έσπασε» το lockdown την ώρα μάλιστα που ο ίδιος καλούσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να επιδείξουν «ατομική ευθύνη».
«Συμπεριφέρεσαι σαν να ζεις σε έναν άλλο κόσμο», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο την Πέμπτη το απόγευμα, σχολίαζε το Euronews.

Ωστόσο, σε δήλωσή του στο Euronews το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το δικαίωμα να ταξιδέψει (μετακινηθεί) στην εντός της περιφέρειας της Αττικής. «Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα της άσκησης μόνο κοντά στο σπίτι κάποιου. Για το δεύτερο αυτό lockdown αυτή η προτροπή αναθεωρήθηκε και η κυβέρνηση περιέγραψε ότι οι δυνατότητες άσκησης και περιπάτου θα επιτρέπονται σε μία ευρύτερη περιοχή, αλλά ότι πρέπει να περιορίζονται στο νομό που ζει κανείς».

Στις 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα θα ήταν πιο ευέλικτη με τους πολίτες που θέλουν να ασκηθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες.
«Οι κανόνες στην Ελλάδα περιγράφουν ότι επιτρέπεται στους Έλληνες να ταξιδεύουν εντός του νομού τους, όπως έκανε ο πρωθυπουργός», σημειώνεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline