Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  07:13:49

Σπαρτιάτες: Ποιοί είναι οι τρεις βουλευτές που διέγραψε ο Στίγκας, ως απόλυτα όργανα του Κασιδιάρη.

Ο μάνατζερ, ο υπέρμαχος της οπλοκατοχής και ο ομοφοβικός δικηγόρος. Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στο ακροδεξιό μόρφωμα των Σπαρτιατών καθώς η συνεχιζόμενη σύγκρουση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα με τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εν πολλοίς κινεί τα νήματα ελέγχοντας τους εκλεγέντες βουλευτές έφερε και τις πρώτες διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, ο Βασίλης Στίγκας γνωστοποιεί ότι διαγράφει τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ποιοι είναι όμως οι βουλευτές που διεγράφησαν και πως έφτασαν να εκλεγούν βουλευτές με τους «Σπαρτιάτες»;

Ο ποδοσφαιρικός μάνατζερ με το «κιτρινόμαυρο» παρελθόν
Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα, ιδιαίτερα σε αυτούς που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, μεταξύ των εκλεγέντων με το ακροδεξιό μόρφωμα των Σπαρτιατών ήταν αυτό του Γιάννη Κόντη. Ο πρώην παράγοντας του Άρη εξελέγη στην Α' Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι «Σπαρτιάτες» πήραν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά τους σε όλη την Ελλάδα με 5,02%.

Κατά την προεκλογική περίοδο, ο Γιάννης Κόντης ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του κόμματος στην διακαναλική συνέντευξη και είχε αναφερθεί και στο ποδόσφαιρο, τον τομέα με τον οποίο θέλει να ασχοληθεί, λέγοντας: «Στον δικό μου τομέα τον αθλητικό, θέλω να ασχοληθώ αν το κόμμα μπει στη Βουλή. Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο το οποίο είναι ένα θέμα που μας απασχολεί».
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Κόντης Ο Κόντης εμφανίστηκε στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο το 1996 ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών με διασυνδέσεις στη Βραζιλία κάνοντας αρκετές μεταγραφές σε συνεργασία με την ΠΑΕ Άρης. Εν συνεχεία ανέλαβε, επί διοίκησης Λάμπρου Σκόρδα, τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας ενώ συνεργάστηκε και με τη διοίκηση του Θανάση Αθανασιάδη.

Ο υπέρμαχος της οπλοκατοχής και εξισωτής Μπελέρη – Κασιδιάρη

Ο Γιάννης Δημητροκάλλης, με καταγωγή από το Γλυνάδο της Νάξου, εξελέγη βουλευτής στην Ανατολική Αττική. Μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του ως βουλευτής με το μόρφωμα των «Σπαρτιατών» πρόλαβε να σηκώσει αρκετή «σκόνη» παραλληλίζοντας την παράνομη προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη με εκείνη του Ηλία Κασιδιάρη.

«Είναι όνειδος και ντροπή ο Έλληνας εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρης, να έχει φυλακιστεί παράνομα από τους Αλβανούς και η κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι ανίκανη να κάνει το παραμικρό», είχε πει, προσθέτοντας: «Βέβαια, την ίδια τακτική εφαρμόζετε κι εσείς και η κυβέρνησή σας που φυλάκισε τον Ηλία Κασιδιάρη για να του πάρει τις ψήφους και τελικά απέτυχε παταγωδώς, όπως απέτυχε και ο Ράμα στις εκλογές της Χειμάρρας». Η δήλωση αυτή, όπως ήταν φυσικό, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Όσον αφορά τις προεκλογικές του θέσεις ιδιαίτερη εντύπωση είχε κάνει εκείνη που αφορούσε την οπλοκατοχή στην

Ελλάδα: «Ο αμερικανικός νόμος για την «οικία-φρούριο» θα θεσμοθετηθεί και στην Ελλάδα και έτσι θα εξαλειφθούν άμεσα τα καθημερινά φαινόμενα διαρρήξεων, ληστειών, βιασμών και δολοφονιών με θύματα πολίτες εντός των οικιών τους. Ως συνέχεια του θεσμού «οικία-φρούριο» θα τροποποιήσουμε το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή από Έλληνες πολίτες με βάση τα αμερικανικά πρότυπα. Η νόμιμη οπλοκατοχή θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων έναντι της απειλής της εγκληματικότητας και θα περιορίσει την ασυδοσία των κακοποιών, που σήμερα αποτελούν μάστιγα για τις οικίες και τα καταστήματα ή τις επιχειρήσεις των νομοταγών πολιτών» είχε δηλώσει.

Ο δικηγόρος με τα ομοφοβικά/τρανσφοβικά αντανακλαστικά

Ο τρίτος εκ των διαγραφέντων βουλευτών είναι ο εκλεγμένος στον Βόρειο τομέα της Αθήνας, δικηγόρος, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. Ο κ. Κατσιβαρδάς έγινε αρχικά γνωστός ως εκπρόσωπος της οικογένειας παιδιού που «σοκαρίστηκε» επειδή είδε την ταινία «Αγόρια στο ντους», σε μια υπόθεση που ξύπνησε ομοφοβικά αντανακλαστικά και δημιούργησε αρκετό ντόρο.

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς είχε στείλει επίσης εξώδικο προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline