Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  06:25:48

Αρνείται ο Αλέξης Τσίπρας για τα σενάρια περί δαχτυλιδιών

Το γεγονός ότι τον κ. Κασσελάκη στηρίζει ο κ. Πολάκης δεν σημαίνει πως υπάρχει εμπλοκή του κ. Τσίπρα και μάλιστα «Το Βήμα» πληροφορείται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι έξαλλος.

Προ ημερών, στην «Αυγή», την επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε ένα εκτενές άρθρο όπου μεταξύ άλλων δίνεται και σαφής απάντηση στα περί εμπλοκής του κ. Τσίπρα: «Μόνο από σενάρια του Διαδικτύου δεν έχουμε έλλειμμα στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κουτσομπολιά, ψίθυροι, ρεπορτάζ της κοιλιάς και κακοήθειες της κουτσουλιάς πλημμυρίζουν τα social media. Ευφάνταστες ιστορίες διαπλοκής, αμερικανικού δακτύλου, επιβαρυντικών προσωπικών δεδομένων, συγκρούσεων και ανίερων συμμαχιών δίνουν και παίρνουν. Και στα πιο μαύρα μέρη του ιστού, μπρος ή πίσω, από πάνω ή από κάτω, από πηγές "ξέρω γω τι σου λέω", συχνά-πυκνά εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο "άρχοντας των δαχτυλιδιών".

Ο Αλέξης Τσίπρας, που, σύμφωνα με "καλές πληροφορίες", ακολουθεί τις υποδείξεις του άσματος: "Πάρε το δαχτυλίδι μου, που γράφει τ' όνομά μου"... Τα λαγωνικά αυτού του τύπου έκαναν, να σκεφτείτε, τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο ήρωας των παραμυθιών τους έφτασε μέχρι το Μαϊάμι, στον Ατλαντικό, και φιλοξενήθηκε σε πολυτελή βίλα για να παραδώσει το δαχτυλίδι σε κάποιον κρυφό εκλεκτό του. Κι ας βρισκόταν εκείνες τις μέρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Καλιφόρνια – στον Ειρηνικό. Αλλες ιστορίες ξεκινούν από τις... ιστορίες, εφαρμόζοντας την παλιά καλή αρχή: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και άρα, όπου προβάλλονται επιμόνως καπνισμένες ιστορίες κάπου καπνίζονται. Οπερ έδει δείξαι και το δαχτυλίδι έχει παραδοθεί, αλλά δεν ομολογείται. Να τραβάει δηλαδή ένας σοβαρός άνθρωπος τα μαλλιά του με αυτό το μαλλιοτράβηγμα».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κασσελάκης, συνεχίζοντας τα viral video του με τα οποία απαντά απευθείας στους πολίτες σε ό,τι πιο επικριτικό, σκληρό – ακόμα και χυδαίο – έχει ειπωθεί για εκείνον τις τελευταίες μέρες, παίρνει, όπως λέει, καθαρή θέση στις διάφορες... θεωρίες συνωμοσίας και παραφιλολογίες που έχουν ακουστεί για την πολιτική του προέλευση, όπως ότι «μας τον φύτεψαν οι Αμερικανοί, η πρεσβεία, ο Μπάιντεν».

Ο ίδιος απαντά: «Με "φύτεψε" ο Αλέξης Τσίπρας. Εκείνος με "πότισε" στην πολιτική. Δεν θα πολιτευόμουν αν δεν υπήρχε ο Αλέξης και γι' αυτό διεκδικώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τιμήσω την κληρονομιά του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline