Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:00:23

ΗΠΑ: «Είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι κάνω, που να πάρει» δηλώνει ο Μπάιντεν οργισμένος για τα σχόλια εισαγγελέα

«Δεν έχω προβλήματα μνήμης», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, εμφανώς οργισμένος για τα εκρηκτικά σχόλια τα οποία περιλαμβάνονται στο πόρισμα του εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque), σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες Πέμπτη το βράδυ (σ.σ. 19:45 ώρα ανατολικής ακτής• 02:45 ώρα Ελλάδας), τόνισε πως τα σχόλια ειδικού εισαγγελέα για τη μνήμη του είναι λαθεμένα, ενώ αρνήθηκε πως διατήρησε εσκεμμένα διαβαθμισμένα έγγραφα στην κατοχή του.
«Δεν έχω προβλήματα μνήμης» λέει ο Μπάιντεν

Εμφανώς οργισμένος, ο κ. Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως δεν έχει προβλήματα μνήμης, αφού δημοσιοποιήθηκε πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων που συμπεριλαμβάνει πολιτικά εκρηκτικά σχόλια, τον παρουσιάζει ως ηλικιωμένο κύριο «με καλές προθέσεις» που όμως «έχει κακή μνήμη».

«Eχω καλές προθέσεις, είμαι ηλικιωμένος και ξέρω τι κάνω, που να πάρει. Δεν έχω προβλήματα μνήμης», αντέταξε ο αμερικανός πρόεδρος, 81 ετών, ο οποίος στάθηκε ιδίως στο ότι ο ειδικός εισαγγελέας Χουρ ανέφερε στο πόρισμα πως δεν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του Μπο. «Πώς τολμάει, διάβολε;» είπε.
Tο πόρισμα του εισαγγελέα μπορεί να ήταν απαλλακτικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά πυροδότησε ξανά τη συζήτηση για την ηλικία του καθώς περιελάμβανε εμπρηστικά σχόλια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline