Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:26:42

Κουτσούμπας: Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση για την τραγωδία των 57

«Η κυβέρνηση βγαίνει βαριά εκτεθειμένη», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η στάση της ήταν ενοχική και αυτό κάτι δείχνει».

«Αυτό δεν το λέει μόνο το ΚΚΕ, αλλά και η πρόεδρος του συλλόγου των συγγενών του θυμάτων κ. Καρυστιανού», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτοντας πως «μας κάνει εντύπωση που κάποια κόμματα δεν μπήκαν καν στον κόπο να καταθέσουν πορίσματα».
«Πρώτη και βασική ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμπληρώνοντας ότι «οι πολιτικές ευθύνες επισύρουν και συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες των αρμόδιων υπουργών της περιόδου 2009 – 2023».

«Η Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες όσο ψηλά κι αν φτάνουν» σημείωσε και ξεκαθάρισε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες παρά την προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική ασυλία».
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «ο λαϊκός παράγοντας θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα ώστε οι προσπάθειες συγκάλυψης να μην έχουν αποτέλεσμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline