Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Γιώργος Προκοπίου, η Μαρία Αγγελικούση, ο Νίκος Τσάκος, ο Πέτρος Παππάς, η Ιωάννα Προκοπίου και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μιχάλης Χανδρής.
Από αριστερά, ο Ι. Στόλεν, γενικός διευθυντής του Ομίλου Αγγελικούση, η Μαρία Αγγελικούση και ο Νίκος Τσάκος. Ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς. Από αριστερά, ο Μ. Βαρβιτσιώτης, διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την οικονομική ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον, Τζέικομπ Χέλμπεργκ, ο υπουργός Ενέργειας, Στ. Παπασταύρου, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και ο υπουργός Ναυτιλίας, Β. Κικίλιας.
Οι εργασίες της Διακυβερνητικής Διατλαντικής Συνεργασίας για την Ενέργεια (P-TEC) που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, με συμμετοχή 4 υπουργών της κυβέρνησης Τραμπ, εκπροσώπων 25 ευρωπαϊκών χωρών και υψηλόβαθμων στελεχών πολυεθνικών και ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων έχουν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.
Στο επίκεντρο των εργασιών τίθεται ο εφοδιασμός των χωρών της ΝΑ Ευρώπης με φυσικό αέριο, υπό το φως των αποφάσεων της Ε.Ε. για σταδιακή απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ε.Ε. έως το τέλος του 2027.


