Κυριακή 28 Απριλίου 2024  06:47:55

Τέλος στην πολιτική απαγόρευσης δεύτερου παιδιού βάζει η Κίνα. Το σκληρό μέτρο εφαρμοζόταν από το 1980 για να ελεγχθεί ο υπερπληθυσμός, το πρόβλημα στέγασης και τα φαινόμενα πείνας στην αχανή χώρα. Κύριο

Σήμερα η Κίνα έχει η Κίνα έχει 1.360.720.000 κατοίκους, περίπου 100 εκατομμύρια πληθυσμού περισσότερο από την Ινδία.

Τέλος στην λεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού βάζει η κινεζική κυβέρνηση και επιτρέπει σε όλα τα ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον οικογενειακό προγραμματισμό και επιτρέπει πλέον σε εκατομμύρια ζευγάρια να αποκτούν δύο παιδιά, έπειτα από δεκαετίες εφαρμογής της αυστηρής πολιτικής του ενός παιδιού.
Η ιστορικής σημασίας απόφαση αποτελεί συνέχεια της χαλάρωσης του μέτρου πριν από δύο χρόνια, όταν το Πεκίνο επέτρεψε σε κάθε ζευγάρι Κινέζων να αποκτά δύο παιδιά αν ο ένας από τους γονείς ήταν ο ίδιος μοναχοπαίδι. Η απόφαση έχει στόχο να διορθώσει την ανησυχητική δυσαναλογία μεταξύ ανδρών και γυναικών και να εξαλείψει τη γήρανση του πληθυσμού.

Η ιστορικής σημασίας απόφαση έρχεται να τερματίσει εκατομμύρια δράματα οικογενειών όταν λ.χ. έχαναν το μονάκριβο παιδί τους σε κάποια ηλικία. Τότε έξη συνολικά πρόσωπα παππούδες και γονείς έμεναν χωρίς καμμία συνέχεια. Επιπλέον όταν υπόκειντο σε μεγάλα πρόστιμα, εάν αποκτούσαν δεύτερο παιδί-ιδιαίτερα όταν είχαν αποκτήσει πρώτο παιδί κορίτσι και ήθελαν και παιδί αγόρι- ιδιαίτερα σε μακρινές περιοχές από το Πεκινο και τις 'άλλες μεγάλες πόλεις,

Να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει 1.360.720.000 κατοίκους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline