Γιάννης Κουτσούκος: Ο μέγας ασθενής στην Ελλάδα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το λεγόμενο σύστημα των λαφύρων, το γνωστό spoil system, είναι συνώνυμο της ιστορίας της συγκρότησης τους νεοελληνικού κράτους.

Έχουν μείνει παροιμιώδεις οι διαμάχες του Δηλιγιάννη και του Βούλγαρη στο τέλος του 18ου αιώνα, όπως επίσης, έχουν μείνει και είναι ιστορικά καταγραμμένες εκείνες οι παρεμβάσεις των μεγάλων μεταρρυθμιστών, που επιχείρησαν να αλλάξουν αυτό το σύστημα των λαφύρων, με κορυφαία τη συνταγματική μεταρρύθμιση του Ελευθερίου Βενιζέλου, για να παύσουν πλέον οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να είναι όμηροι των κυβερνήσεων και αν μαζεύονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος, που ξέρετε ότι από εκεί πήρε το όνομά της.

Βέβαια, αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση που ήθελε να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την αμεροληψία των δημοσίων λειτουργών, διαστρεβλώθηκε στην πορεία του χρόνου από την ατιμωρησία. Γι' αυτό, όμως, δεν φταίει η μεταρρύθμιση, φταίνε αυτοί που είχαν την ευθύνη να την εφαρμόζουν σωστά.
Θέλω να πω, κύριε Υπουργέ, ότι η Δημόσια Διοίκηση στη χώρα μας, η οποία με βάση και την ρήση, που επαναλήφθηκε πολλές φορές σε αυτή την Αίθουσα, της Έκθεσης Βαρβαρέσου, του «μεγάλου ασθενή» μετά τον πόλεμο, θέλει συνεχώς να μεταρρυθμίζεται όχι μόνο για να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να προσαρμόζεται δηλαδή στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο και στις συνθήκες της εποχής, αλλά να καταπολεμά τις παθογένειες που συνεχώς δημιουργούνται στο εσωτερικό της, εάν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν μία ταχύτητα που δεν επιτρέπουν την ενσωμάτωσή τους.

Και αυτό, κύριε Υπουργέ, θέλει συγκρούσεις. Και δυστυχώς, εσείς μπορεί να είστε ένας άνθρωπος που έχετε σχέση με την πολιτική επικοινωνία και έχετε καταγραφεί θετικά σε αυτόν τον τομέα, στον τομέα, όμως, των μεταρρυθμίσεων, της εφαρμοσμένης πολιτικής, επιτρέψτε μου να κάνω την πρόβλεψη ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα θυμηθεί να γράψει τίποτα.

Για ποιον λόγο, όμως, να το κάνει αυτό; Γιατί έχει κάποια εμπάθεια μαζί σας; Όχι, κύριε Υπουργέ και αγαπητοί συνάδελφοι της Πλειοψηφίας. Διότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που απαιτούν συγκρούσεις. Όταν ο αείμνηστος Πεπονής με τον νόμο 2190 έκανε μία μεγάλη μεταρρύθμιση που άλλαξε μια παθογένεια της Δημόσιας Διοίκησης, το να διορίζουν δηλαδή τα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία, έγιναν μεγάλες συγκρούσεις και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Και είχα την τιμή να υποστηρίξω αυτή τη μεταρρύθμιση και να με μνημονεύει ο αείμνηστος.

Για πείτε μου εσείς, κύριε Υπουργέ, με ποιους συγκρούεστε με αυτή τη ρύθμιση για το Μητρώο των Στελεχών, το οποίο είναι μια σωστή σύλληψη; Και την έχει καταθέσει και το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μην την υλοποίησε όσο είχε την ευθύνη να κυβερνήσει, γιατί δεν το επέτρεψαν οι συγκυρίες, αλλά θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία θα αποπολιτικοποιούσε ένα επίπεδο της διοίκησης, αυτό των Γενικών Γραμματέων, το οποίο όντως πρέπει να αποπολιτικοποιηθεί. Και συμφωνούμε με τη βασική ιδέα. Δεν συμφωνούμε με τη Νέα Δημοκρατία -όπως αντιλαμβάνεστε- σε αυτό.

Για να το κάνετε, όμως, αυτό κύριε Υπουργέ, πρέπει να δείξετε στην πράξη ότι το πιστεύετε. Και εσείς δεν το πιστεύετε. Το μεταθέτετε για τους επόμενους. Αλλά ξέρετε, ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εδώ στη χώρα συνεχώς μετατίθεντο για τους επόμενους και οι επόμενοι τις άλλαζαν για να εφαρμόζουν τις δικές τους, που ήταν καλύτερες, και να τις πάνε στους μεθεπόμενους. Και έτσι δεν περπάτησε καμία μεγάλη μεταρρύθμιση.
Δείτε την ιστορία των αξιολογήσεων και του βαθμολογίου. Να ξεκινήσουμε από τον Αλέκο Παπαδόπουλο, από τον Ραγκούση που έκανε ένα σύστημα αυστηρά αξιοκρατικό και να πάμε στον Μητσοτάκη κ.ο.κ.

Άρα, κύριε Υπουργέ, εάν θέλατε να μας πείσετε και εμάς και το Κοινοβούλιο και να ψηφίσουμε ότι θέλετε να εφαρμόσετε μία σωστή μεταρρύθμιση στη σύλληψή της, έπρεπε: Πρώτον, αυτή η μεταρρύθμιση να είναι ανοιχτή σε όλους και όχι κλειστή σε μία γραφειοκρατία. Δεύτερον, να έχει άμεση εφαρμογή.
Εσείς φροντίσατε πρώτα να τους διορίσετε και μετά θα αξιολογήσουμε τους επόμενους. Και μάλιστα για να μην σας ξεφύγει και κανένας και γίνει κανένα λάθος –όπως τόνισε χθες ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος, κ. Θεοχαρόπουλος- φέρνετε και νομοτεχνική βελτίωση. Μη τυχόν, δηλαδή, παραιτηθεί κανένας και πρέπει να τον αξιολογήσουμε, να τον διορίζει ο Υπουργός.

Δεύτερο θέμα, το σύστημα της αξιολόγησης και του βαθμολογίου μάς οδηγεί από μία πολιτική του ενός άκρου, δηλαδή, τη λεγόμενη καμπύλη Γκάους που επιχείρησε να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης με τα ποσοστά, σε ένα σχήμα για το οποίο η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα εφαρμοστεί, καθώς δεν θα υπάρχουν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των Υπουργείων. Ήδη ο ψηφισμένος νόμος δεν υλοποιείται και άρα δεν θα μπορεί να υπάρχει στοχοθεσία και σε επίπεδο διεύθυνσης και σε επίπεδο τμήματος. Και πολύ φοβάμαι ότι και αυτή τη μεταρρύθμιση την μεταφέρετε για τους επόμενους.

Γι' αυτό δεν πρόκειται να σας γράψει η ιστορία, κύριε Βερναρδάκη. Γι' αυτό τον λόγο. Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις σας. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι οι μεταρρυθμίσεις θέλουν συγκρούσεις, για τις οποίες δεν είστε διατεθειμένοι να τις κάνετε, γιατί πρέπει να συγκρουστείτε με την πλειοψηφία. Νομοθετείτε για τους επόμενους.

Και τελειώνω, κυρία Πρόεδρε, για να μην καταχραστώ το χρόνο, μια και εξελίχθηκε έτσι η συζήτηση.
Για ένα άλλο ζήτημα, κύριε Υπουργέ, δεν πρέπει να είστε περήφανος. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αυτό που έχει την ευθύνη της κωδικοποίησης της νομοθεσίας και της εφαρμογής του νόμου για την καλή νομοθέτηση. Πρέπει να ρωτήσετε παλιούς υπαλλήλους του Υπουργείου να σας πουν τι ήταν ο Ραπτάρχης. Ήταν το σύστημα των κινητών φίλων που κωδικοποιούσε τη νομοθεσία. Τώρα που έχουμε, λοιπόν, τεράστια ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων ούτε αυτή την κωδικοποίηση δεν μπορείτε να κάνετε ως Υπουργείο. Και δέχεστε σε ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο πλειάδα τροπολογιών λες και είμαστε παραμονές εκλογών, λες και πέφτει αύριο η Κυβέρνηση.( Ο Γιάννης Κουτσούκος είναι οικονομολόγος, συνδικαλιστής, πρώην υφυπουργός και επί χρόνια βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline