Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  20:46:44

«Kronia pola»: Το πρώτο μήνυμα του Τομ Χανκς ως Έλληνας πολίτης. Δείχνει να το ήθελε και να το χάρηκε πολύ. Κύριο

Η τιμητική ελληνοποίηση για την οποία θα απαιτηθεί μια τυπική τελετή στο υπουργείο Εσωτερικών αφορά επίσης τη σύζυγο του και τους δύο γιούς του.

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ Τομ Χανκς, είναι λάτρης της Ελλάδας, η σύζυγός του είναι ελληνικής καταγωγής από τον πατέρα της, και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο. Εδώ και πολλά χρόνια περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα, κυρίως στη Αντίπαρο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφηση όλης της οικογένειας του και φαίνεται ότι ο Τ. Χά νκς το ήθελε πολύ και το χάρηκε πολύ. Είναι ολοφάνερο πλέον..

Ο ηθοποιός, λίγες μέρες μετά την πολιτογράφησή του, δημοσίευσε στα social media, συγκεκριμένα στο Twitter και το Instagram, την πρώτη του δημοσίευση αφιερωμένη στην Ελλάδα.

«Το 2020 αρχίζει ως επίτιμος πολίτης όλης της Ελλάδας! Χρόνια πολλά», έγραψε ο ηθοποιός, με το χρόνια πολλά γραμμένο σε γκρίγκλις, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί η ελληνική του προφορά
Το μήνυμα του συνόδευσε μια φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η σκιά του να πέφτει σε ένα αρχαίο άγαλμα. Με ένα είδος χαιρετισμού.

Το παρασκήνιο της τιμητικής πολιτογράφησης του Τομ Χανκς

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτέλεσε πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που συζητηε το όλο θεμς με τον διάσημο ηθοποιό πέρυσι. Στη συνέχεια δυο δήμαρχοι έκαναν την αναγκαία τυπική πρόταση.. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον συνομιλητή του.

Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε σχετική εμπεριστατωμένη εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος την επικύρωσε υπογράφοντας τιμητική πολιτογράφηση του αστέρα του Χόλιγουντ.

Ο Τομ Χανκς είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό, Ρίτα Γουίλσον, χάρη στην οποία γνώρισε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, την οποία και ασπάστηκε. Είναι γνωστό ότι διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Αντίπαρο, την οποία επισκέπτεται συχνά. Λιγότερο γνωστή είναι η φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει, μεταξύ των οποίων η μεγάλη βοήθεια που παρείχε στους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Με βάση τον σχετικό νόμο, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ο ηθοποιός και η οικογένεια του έχουν περιθώριο ενός έτους για να αποδεχτούν τυπικά την πολιτογράφησή τους και να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline