Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:42:22

Συγκρουσιακός επίμονα ο Τ. Ερντογάν ξεκίνησε να στέλνει στρατό στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης. Με διακήρυξη-πρόκληση ότι «τα σχέδια Ελλάδας και Κύπρου, απέτυχαν..». Κύριο

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις από την ελληνική Κυβέρνηση η φιλοπόλεμη τακτική του Τ. Ερντογάν στο σύνολο πλέον της Μεσογείου και (όχι μόνο στην Ανατολική), θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις διεθνώς και μάλλον θα διευκολύνει την καταδικαστική στάση των ΗΠΑ και προσωπικά του Τράμπ, που συναντά αύριο τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

-Η Τουρκία ήδη στέλνει σταδιακά στρατό στη Λιβύη, ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.Με ευθεία ανάμιξη στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

«Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, τουρκικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να μετακινούνται στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Η Άγκυρα στέλνει επίσης στην Τρίπολη υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. «Οι στρατιώτες μας αναχωρούν σταδιακά για τη Λιβύη. Θα συντονίσουν (τη δράση τους με την GNA) εκεί. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», είπε.

Η καταδίκη (της αποστολής Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη) εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας «δεν μας ενοχλεί, δεν μας νοιάζει, αντιθέτως εμείς τους καταδικάζουμε» (τους Σαουδάραβες), συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline