Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:28:09

Υπαρκτή σκιά στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με κάποιες επιλογές της ΝΔ. «Ούτε μου ζητήθηκε, ούτε οφείλω εξηγήσεις...». Κύριο

Τρίτη διαφοροποίηση λόγω τελικού χειρισμού στο θέμα του ΠΑΟΚ , μετά το κατά της προσφυγής στη Χάγη και της «μη ψήφου» για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Οργισμένος ή έστω ενοχλημένος εμφανίζεται από αρκετά ΜΜΕ ο Αντώνης Σαμαράς κατά όσων στη ΝΔ εμφανίζουν την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Σταύρο Καλαφάτη, ως «εξηγήσεις» για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης. Λήξαν το θέμα λέει η κυβέρνηση

Ενοχλημένος αρκετά και ίσως εκνευρισμένος αρκετά, εμφανίζεται από αρκετά ΜΜΕ ο Αντώνης Σαμαράς κατά όσων στην κυβέρνηση και στη ΝΔ εμφάνισαν με διαρροές σχολίων την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Σταύρο Καλαφάτη, ως «εξηγήσεις» για την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την ποδοσφαιρική τροπολογία-«πλυντήριο», το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δήλωσαν στο ΑΠΕ το βράδυ της Τετάρτης ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί» υπογραμμίζοντας τον ξεχωριστό πολιτικό του ρόλο μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ..

Τρίτη διαφοροποίηση του εξαιτίας του χθεσινού, τελικού χειρισμού στο θέμα του ΠΑΟΚ( να πέσει στα μαλακά με αφαίρεση βαθμών και όχι με υποβιβασμό) ,. Προηγήθηκε η έντονη διαφωνία Σαμαρά με την αρχική άποψη Μητσοτάκη να μην αποκλεισθεί η παραπομπή της διαφοράς με την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και η , λόγω απουσίας, στις ΗΠΑ η «μη ψήφος» για την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στη ΝΔ δημιουργήθηκε το μεσημέρι αναταραχή καθώς ο κ. Σαμαράς επέλεξε να απουσιάζει από την ψηφοφορία για την ποδοσφαιρική τροπολογία ενώ δεν έστειλε καν επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Αργότερα ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον Σταύρο Καλαφάτη και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του, χωρίς πάντως να δοθούν διευκρινίσεις για το ποιοι είναι οι προσωπικοί λόγοι.

Από το Μέγαρο Μαξίμου ποίησαν την νήσσαν και κατάπιαν τη κάμηλο αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για επαρκείς εξηγήσεις του κ. Σαμαρά και άρα το θέμα είναι λήξαν.
Ωστόσο η εμφάνιση των «προσωπικών λόγων» ως «εξηγήσεις» εκνεύρισαν τον κ. Σαμαρά που αντέδρασε μέσω συνεργατών διαμηνύοντας ουσιαστικά στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι σε θέση να του ζητήσει εξηγήσεις.

Τροπολογία για ΠΑΟΚ- Ξάνθη: Η απουσία Σαμαρά για "προσωπικούς λόγους"

Με μια ηχηρή, απρόσμενη δήλωση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει ότι δεν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την απουσία του από την ψηφοφορία στη Βουλή. Και όχι μόνο αυτό αλλά προχώρησε στην εκδήλωση κάποιας δυσαρέσκειας, υπογραμμίζοντας την πολιτική του ιδιότητα, που δεν είναι αυτή του απλού βουλευτή..

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε για την απουσία του σήμερα από τη Βουλή, κατά την ψηφοφορία της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο, που έχει βάλει φωτιές.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ο κ. Σαμαράς δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν για την απουσία του, ούτε καν τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος επικαλέστηκε άγνοια νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε επίμονα από δημοσιογράφους για την αδικαιολόγητη απουσία του πρώην πρωθυπουργού.

Ας σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση ήταν μια εξαιρετικά κρίσιμη ψηφοφορία και είχε ατύπως επιβληθεί, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κομματική πειθαρχία, με απειλή διαγραφής, σε όποιον βουλευτή της ΝΔ απουσίαζε αδικαιολογήτως ή δεν υπερψήφιζε την τροπολογία για το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ ανέβασαν τους τόνους ενώ κύκλοι του κόμματος ανέφεραν «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ.

Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κύριος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κυρίου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline