Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  15:49:58

«Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε κρούσμα κορωνοιού και στην Ελλάδα.... Ετοιμαζόμαστε σε 13 νοσοκομεία με ειδικές αίθουσες και μέτρα». Δηλώσεις και παραδοχές των Βασ. Κικίλια και Σωτ. Τσιόδρα. Κύριο

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Τσιόδρας: Θα έχουμε κρούσμα τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα -Ποιά μέτρα προστασίας προτείνει.

-Την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε κρούσμα κορωνοϊού έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας ορίστηκε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, όπως προκύπτει από το σχέδιο δράσης του υπουργείου. μια γρίπης απειλητικής σε παγκόσμια κλίμακα ,με πρώτη την Κίνα, καθώς συσσωρεύει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες θύματα σε πολλές χώρες και για την οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, o κ. Τσιόδρας είπε αρχικά ότι «ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», για να συμπληρώσει: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες, είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού».

Ο ίδιος συμβουλεύει καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα και χρήση αντισηπτικού, ως μέτρα ατομικής υγιεινής για τον κορωνοϊό. Επίσης, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο γίνεται, ενώ καλό είναι να υπάρχουν συνθήκες απομόνωσης σε περίπτωση άλλη ίωσης.

Κικίλιας για κορωνοϊό: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα, αλλά είμαστε έτοιμοι

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως κρούσμα του κορωνοϊού δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να το αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης.

Ο κ.Κικίλιας μιλώντας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορωνοϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης».

Τα νοσοκομεία έχουν σαφείς εντολές για αντιμετώπιση κρούσματος
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως κάθε νοσοκομείο στη χώρα έχει πάρει σαφείς εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού του κινεζικού κορωνοϊού, ενώ πρόσθεσε πως έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα για το σχέδιο δράσης του υπ. Υγείας με 13 νοσοκομεία προετοιμασίας για τον κίνδυνο αυτό.

Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και επισήμανε ότι το Υπουργείο θα ανακοινώσει αμέσως αν υπάρξει κρούσμα. Παράλληλα εξήγησε πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο κορωνοϊός δεν θα φτάσει στην Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων ενδέχεται να έρθει και στη χώρα μας, ενώ σημείωσε πως από την εποχική γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους 21 άτομα.

Τέλος ότι υπήρξε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ώστε από σήμερα Δευτέρα να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας (από τις οποίες οι δυο για παιδιά).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline