Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:33:33

Χωρίς σχόλιο.... Ομαδικές αγωγές στο Μισθοδικείο από δικαστικούς λειτουργούς για την επαναφορά της φοροαπαλλαγής, που καταργήθηκε το 2017 γι' αυτούς και τους βουλευτές. Κύριο

Παρά το γεγονός ότι από τον χώρο των δικαστικών αλλά και του νομικού κόσμου είχε διατυπωθεί η υπόσχεση-ανάγκη να αποφεύγονται παρόμοιες διεκδικήσεις και προσφυγές από δικαστικούς για μισθολογικά τους θέματα και μάλιστα σε θεσμικά όργανα, στα οποία έχουν σημαντικό ρόλο.

Στο Μισθοδικείο προσέφυγαν με δύο ομαδικές αγωγές δικαστικοί λειτουργοί της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, διεκδικώντας την επαναφορά της φοροαπαλλαγής του 25% επί του ακαθάριστου ετήσιου εισοδήματός τους, η οποία καταργήθηκε το 2017 με το νόμο 4472, τόσο ως προς τους βουλευτές, όσο και ως προς τους δικαστές.

Για πρώτη φορά το θέμα της φοροαπαλλαγής απασχόλησε το Μισθοδικείο το 2013, μετά από αγωγές δικαστικών Ενώσεων, δικαστών, εισαγγελέων και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τότε το δικαστήριο είχε κρίνει ότι την φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί.
Το επιχείρημα των δικαστών που προσέφυγαν τώρα στο Μισθοδικείο είναι ότι η διατύπωση της νομοθετικής διάταξης για την κατάργηση της φοροαπαλλαγής αναφέρεται μόνο σε βουλευτές και όχι σε δικαστές. Κατά συνέπεια η φοροαπαλλαγή του 25% εξακολουθεί να ισχύει για τους δικαστές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline