Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  21:50:32

Με σοβαρές αποτυχίες στο μέτωπο της Συρίας, το γεράκι-φερέφωνο του Ερντογάν, προκαλεί πάλι : "Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά. Μη θελήσετε να τεστάρετε τις αντοχές μας". Κύριο

Με αφελείς υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρούν πέρυσι όταν από αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε υπουργός Πολέμου του Ερντογάν ως δήθεν «σημάδι διάθεση ειρήνης, φιλίας και συνεννόησης με την Ελλάδα», επειδή υπήρξε ....συνσπουδαστής στις ΗΠΑ με τον Έλληνα ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη (ΥΠΕΘΑ μετά τον Παν. Καμμένο για έξι μήνες).

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, φερέφωνο και γεράκι του Ερντογάν, με σοβαρές ήττες στο μέτωπο της Συρίας (που τον καταπολεμά ο στρατός του Ασαντ με την συνδρομή Ρώσων πολεμιστών του Βλ. Πούτιν) εξαπέλυσε πυρά πάλι κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Και προειδοποίησε με γνώριμους λεονταρισμούς : "Δεν πρέπει κανείς να τεστάρει τη δύναμη" της Τουρκίας, αναφερόμενος υπερφίαλα στις δηλώσεις από πολλά Κράτη ότι θα απαντήσουν στις προκλήσεις της Τουρκίας και στις παράνομες διεκδικήσεις της σε όλη την Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο- στην Αίγυπτο και το Ισραήλ έως την Ελλάδα, την Κύπρο, την Σαουδική Αραβία, την Συρία και τα Εμιράτα.

Στο γνώριμο μοτίβο και με νέα "πυροτεχνήματα" την εμπρηστική της ρητορική η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας αντεπιτίθεται στις αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της ( από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και πρόσφατα από την Ρωσία ακόμα)να ανεβάζει για ακόμη μια φορά τους τόνους και να μιλά για «παράνομη στρατιωτικοποίηση» 16 ελληνικών νησιών. Θέμα που έχει προκληθεί από τις απειλές της Τουρκίας εναντίον τους και το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας
Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως ο «τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο».

«Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει συνθήκες» είπε ο ίδιος, και συνέχισε:

«Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται πως ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια ενώ τα χωριά της ύδατα φθάνουν τα έξι μίλια». Ο Ακάρ προχώρησε και σε... υποδείξεις, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρεται και στην Κύπρο και προειδοποιεί κανένας να μην «τεστάρει τη δύναμη» της Τουρκίας: «Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας», σημειώνει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline