Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  22:12:34

Φαύλες και δόλιες ΜΚΟ για μετανάστες : Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης 20 ΜΚΟ από τις 85 «δραστήριες». Ήδη συγκεντρώνονται παλαιά και νεώτερα στοιχεία εις βάρος τους. Κύριο

Με τρόπο εύγλωττο ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια σαφής εικόνα για το ποιές ΜΚΟ παράγουν έργο και ποιές όχι.

Γιατί δεν πρέπει να εξομοιώνονται όλες ανεξαιρέτως και μάλιστα όσες, όπως έχει καταγγείλει ό ίδιος, με ύποπτο ρόλο στη διακίνηση μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου (και στη κύρια Ελλάδα, με πρώτη την Αττική) αλλά και προς τις σε χώρες της Ευρώπης, με μεγάλους μισθούς και υπερκέρδη, με συμπεριφορές ανομίας και φαυλότητας σε βάρος της χώρας μας.

Στο μέτωπο του μεταναστευτικού εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν τα κλειστά κέντρα στα νησιά, με την κυβέρνηση να αποστέλλει μήνυμα πως "θα μπουν άμεσα οι μπουλντόζες".

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται, σύμφωνα με την Καθημερινή, περί τις 20 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις- από τις 425 που δραστηριοποιούνται στη χώρα- για οικονομικούς λόγους ή για σχέσεις με διακινητές.

Μάλιστα κατά πληροφορίες υπάρχουν στοιχεία για σύνδεση ΜΚΟ με την πρόσφατη αναταραχή στη Λέσβο.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση κάνει μέσω και αυτών των κινήσεων στροφή στην εσωτερική πολιτική ατζέντα με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη να πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να δρομολογηθούν τα νέα κλειστά κέντρα στα νησιά, με τις σχετικές ανακοινώσεις να επίκεινται.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου στοχεύει στην δημιουργία ενός νέου πλαισίου για την λειτουργία των ΜΚΟ αναγνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση πως η πλειονότητα αυτών επιτελεί σημαντικό έργο όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια σαφής εικόνα για το ποιες ΜΚΟ παράγουν έργο και ποιές όχι. Να αξιολογηθούν.

Τόνισε δε ότι είναι θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα στα νησιά και πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί οι τοποθεσίες που θα γίνουν ενώ σημείωσε πως θα υπάρχει κλειστός χώρος για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline