Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  03:46:30

Συνεργασία αμερικανικών ΑΕΙ με ελληνικά

Συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας και στον τομέα της εκπαίδευσης. Επιτέλους με κάποιες νέες, καλές προοπτικές. Τον Μάρτιο φτάνει και αντιπροσωπεία αμερικανικών πανεπιστημίων για συνεργασίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Ποιοι είναι οι στόχοι; Μπορεί να αναδειχθεί η εκπαίδευση σε επενδυτική ευκαιρία στην Ελλάδα; Η ερώτηση στον αμερικανό πρέσβη από τα ΝΕΑ και η απάντηση του κ,.Γζ, Πάυατ :

Μας έδωσε μεγάλη χαρά η ανακοίνωση της υπουργού κ. Κεραμέως για τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης. Η πρεσβεία έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην έλευση στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας προέδρων και αξιωματούχων αμερικανικών πανεπιστημίων, όπως επισημάνατε, για αυτή την ενημερωτική επίσκεψη. Θα είναι μεγάλη ευκαιρία να τους γνωρίσουμε τα εξαιρετικά ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

Είμαστε βέβαιοι ότι η αντιπροσωπεία θα βρει τρόπους συνεργασίας με την Ελλάδα πάνω στην έρευνα, κοινά και διπλά πτυχία και καλοκαιρινά προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό. Η διεθνής εμπειρία έχει αναδειχθεί σε απαραίτητο στοιχείο της αμερικανικής εκπαίδευσης, οπότε τα πανεπιστήμιά μας διερευνούν ευκαιρίες να δημιουργήσουν διεθνή προγράμματα και συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Η Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας, των τεχνών, της φιλοσοφίας, της ιατρικής διαθέτει τεράστια φήμη και η υπουργός κ. Κεραμέως ηγείται της προσπάθειας ώστε τα ελληνικά πανεπιστήμια να δρέψουν τους καρπούς αυτών των ευκαιριών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline