Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  23:31:22

Φιάσκο και με τον τρίτο μυστικό μάρτυρα. «Κελέση»: «Επιβεβαιώνω όσα έχω καταθέσει - αρνούμαι να καταθέσω οτιδήποτε άλλο». Χωρίς καμία απόδειξη- τεκμηρίωση για τις τότε καταθέσεις της, που μπήκαν αρχείο από την ίδια την κ.Τουλουπάκη. Κύριο

 Χωρίς ούτε μια συγγνώμη για τη λάσπη της κατά Πικραμένου, Σαμαρά, Στουρνάρα κ. α.

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων, δήθεν «δημοσίου συμφέροντος», καθώς οι πρώτες μυστικές καταγγελίες τους το 2018, αποδείχθηκαν αναπόδεικτες, ατεκμηρίωτες και ανεύθυνες, ενώ θέτουν σοβαρό πρόβλημα της αρχικής τους αξιοποίηση-διόγκωση από την κ. Τουλουπάκη, που οδήγησαν στην άδικη δίωξη-σπίλωση των δέκα πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αν και κατέθεσε απίστευτες «αποκαλύψεις» το 2018, που απλώς άκουσε, γενικά κυκλοφορούσαν στην πιάτσα ή αορίστως την εταιρεία NOVARTIS(που και αυτή εργαζόταν εκεί) δεν τόλμησε να προσκομίσει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, καμία τεκμηρίωση. Επιβεβαίωσε την αναξιοπιστία της... Επέλεξε την πλήρη σιωπή, χωρίς νέα στοιχεία αλλά και χωρίς αυτοκριτική, χωρίς καμία συγγνώμη για τη σπίλωση και τη δοκιμασία , τις ποίες προκάλεσε . Με τελική συνέπεια να αποδειχθούν ανεύθυνες φήμες και να μπουν το αρχείο.

Συγκεκριμένα, η «Αικατερίνη Κελέση»- Μαραγγέλη έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Όπως και ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»- Δετσεμπασίδης έτσι και η «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε, με τους όρους που επέλεξε, μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακριτική επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα. Και από άλλο χώρο και όροφο.

«Επιβεβαιώνω όσα έχω καταθέσει. Αρνούμαι να καταθέσω οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο». Αυτή τη φράση άμυνας αλλά και αμηχανίας φέρεται να επαναλάμβανε μονότονα η προστατευόμενη μάρτυρας , εμμένοντας στη γραμμή που χάραξε εξ αρχής με την επιστολή της προς την Προανακριτική Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει να εισφέρει τίποτα στην υπό διερεύνηση υπόθεση από την Προανακριτική Επιτροπή. Ούτε συγκεκριμένα στοιχεία ούτε καμία συγγνώμη.

Στο σύνολο των ερωτήσεων του Θ. Πλεύρη η «Αικατερίνη Κελέση» φέρεται να απαντούσε κατά τον ίδιο τρόπο:

Αικ. Κελέση: Η κλήτευσή μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτε γι αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Νοβάρτις ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω γι αυτήν όταν κληθώ στο Δικαστήριο.

Ελάχιστες επιπλέον απαντήσεις έδωσε στον Β. Κεγκέρογλου

Β.Κεγκέρογλου: Έχετε δει ποτέ πολιτικό από κοντά;

Αικ.Κελέση: Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω.

Β.Κεγκέρογλου: Υπάρχει έγγραφο που η κα Τουλουπάκη αποκαλύπτει την ταυτότητά σας ως προστατευόμενη μάρτυρας

Αικ.Κελέση: Δεν με αφορά

Β.Κεγκέρογλου: Πώς νιώσατε όταν είδατε τον κ. Πικραμμένο να κλαίει κατηγορούμενος μόνο από την δική σας κατάθεση;

Αικ.Κελέση: Δεν σχετίζεται αυτό με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Ο/η προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής(με τον οποίο φέρεται να έχουν αλληλομηνυθεί) είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής. Ούτε επίσης γνώρισε κανένα πολιτικό ή ίδια.

Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει δηλώσει, με επιστολή της προς την Επιτροπή, ότι «δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline