Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  20:42:54

Ανυποχώρητοι Μητσοτάκης- Κυβέρνηση για τα κλειστά κέντρα, παρά τα πεδία μάχης σε Λέσβο και Χίο... «Θα γίνουν από το Στρατό, δεν υπάρχει άλλη λύση». Φόβοι για διαρκές κλίμα δυσπιστίας και σύγκρουσης στα νησιά. Κύριο

Σήμερα γενική απεργία, με νέες κινητοποιήσεις και κλίμα για νέα επεισόδια. Δεν υπάρχει ισχυρή και αποτελεσματική υποστήριξη των επιλογών της Κυβέρνησης και της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο.

Παρά τις έντονες και μαζικές αντιδράσεις κατοίκων της Λέσβου και της Χίου στην αποστολή ΜΑΤ από την Αθήνα για να περιφρουρήσουν τις εργασίες κατασκευής των ελεγχόμενων κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες, η Κυβέρνηση δεν υποχωρεί. Δεν βλέπει, δεν διαθέτει άλλη λύση κατά των ανοικτών κέντρων θεωρεί τις νέες δομές απαραίτητες για την επιτυχία του σχεδιασμού διαχείρισης των ροών που αναμένονται ευλόγως να αυξηθούν πάλι το καλοκαίρι.

Οι νησιώτες ανησυχούν ότι με την κατασκευή των νέων δομών εν τέλει θα αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα παραμένουν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και ότι δε θα προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα καθώς όπως εκτιμούν η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μη δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους στις υπόλοιπες περιοχές.

Προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως ότι οι σημερινές ανοιχτές δομές θα κλείσουν, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης κάλεσε χθες σε ομάδα εργασίας δήμους και συναρμόδιους φορείς, προκειμένου μέχρι τα τέλη Απριλίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πως θα γίνει αυτό, καθώς στα νησιά επικρατεί ο φόβος πως θα δημιουργηθούν νέα κέντρα αλλά δε θα κλείσουν τα σημερινά.

-Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν για σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε γενική απεργία. Αυτό ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καλέσουν όλους τους Λέσβιους για συγκέντρωση σήμερα, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια όλοι μαζί να μετακινηθούν στη θέση Καράβα. Ανάλογη δραστηριότητα την ίδια ώρα πραγματοποιεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρθεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το περασμένο βράδυ και σήμερα στη Λέσβο και στη Χίο.

 mouzouris39

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline