Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  11:15:02

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιόρθωτος διεθνιστής: « Άμεση μεταφορά όλων προσφύγων από τα νησιά στην ....ηπειρωτική Ελλάδα». Έφτασε να δικαιολογεί την τακτική του Ερντογάν ότι φταίνε τα λάθη της ελληνικής Κυβέρνησης. Κύριο

Αμετανόητος ο ΣΥΡΙΖΑ στην κλασική ακραία αριστερή του γραμμή- σε πλήρη συναντίληψη με το ΚΚΕ- την δήθεν «διεθνιστική και ανθρωπιστική». Ιδεολογία και πολιτική της Κουμουνδούρου σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα όχι μόνο του οργανωμένου Κράτους αλλά των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών από τα Θράκη και στα νησιά κέντρα στη νέα εισβολή με εντολές του καθεστώτος Ερντογάν.


-Σε παράκρουση μιας επικίνδυνης ιδεοληψίας ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προσφυγικές ροές στον Έβρο και τα νησιά.: Δικαιολογεί τον Ερντογάν και... επιτίθεται στην κυβέρνηση.

Σειρά ερωτημάτων προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα συμβαίνουν στη μεθόριο του Έβρου με τη μετακίνηση μεταναστών από τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και την προσπάθεια των ελληνικών δυνάμεων να μην τους επιτρέψουν να περάσουν παράνομα στη χώρα μας.

Σε πλήρη απόσταση και ρήξη με την πολιτική της Κυβέρνησης στην επικίνδυνη εθνική πρόκληση από την Τουρκία με τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών ο ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλώντας δυσμενή σχόλια σε πολλούς και σε αντίθεση από μια κοινή εθνική γραμμή απέναντι στη νέα τουρκική πρόκληση. Η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε vertigo αποφεύγοντας να εκφράσει τη στήριξή της στις ελληνικές δυνάμεις,
αναπαράγοντας, όπως κατηγορείται, σκληρές ιδεοληπτικές απόψεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ.. ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «δικαιολογεί» επί τις ουσίας τις κινήσεις Ερντογάν αναφέροντας με νόημα «Η επιλογή Ερντογάν να ανοίξει τη στρόφιγγα του προσφυγικού δεν είναι τυχαία. Ήρθε την ώρα που οι πρωτοφανείς και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης στα νησιά πρώτης υποδοχής οδήγησαν σε διχασμό και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου». Μία ημέρα αργότερα, το φιλοσυριζαϊκό ΜΜΕ, left.gr φιλοξενεί ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Εγκλωβισμένοι στον Έβρο οι πρόσφυγες με ξενοφοβικό δηλητήριο και καταστολή απαντάει η κυβέρνηση» επιχειρηματολογώντας εναντίον των ελληνικών κινήσεων, παίρνοντας εμμέσως θέση υπέρ της εισόδου των χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα σε κομμουνιστική-διεθνιστική συναντίληψη ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΡΖΑ, με αίτημα την άμεση λήψη έκτακτων μέτρων για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την πίεση νέων προσφυγικών ροών. Φυσικά με τη διασπορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και με κανένα τρόπο την επιστροφή τους στην Τουρκία ή την παρεμπόδιση της εισόδου τους στον Έβρο και στα νησιά.

ΣΥΡΙΖΑ : Να εμποδιστεί η αποσταθεροποίηση των ακριτικών νησιών

«Οι εξελίξεις που έχουν προκύψει λόγω της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν τα νησιά μας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει άμεσα τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά ευπαθών ομάδων, σήμερα κιόλας, στην ενδοχώρα».

«Φτάνει πια με τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και τις προχειρότητες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «η πρώτιστη ευθύνη της κυβέρνησης τούτες τις ώρες είναι να μην επιτρέψει να αποσταθεροποιηθούν άλλο τα ακριτικά νησιά μας, γιατί τότε είναι που θα δικαιώσει πλήρως την επιλογή Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως εργαλείο για την επίτευξη των γεωπολιτικών του επιδιώξεων».

Να μην παρασυρθεί κανείς από την ακροδεξιά και στραφεί κατά των προσφύγων

«Η κυβέρνηση χωρίς καμία καθυστέρηση εδώ και τώρα να προχωρήσει στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Μόρια καθώς και όσων τις επόμενες ώρες και μέρες θα φτάσουν στο νησί» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να στραφούν οι κάτοικοι των νησιών κατά των προσφύγων.

Επισημαίνει ότι «οι εξελίξεις, με την εισβολή της Τουρκίας και τις πολεμικές συγκρούσεις στο Ιντλίμπ, με την αξιοποίηση των χιλιάδων
προσφύγων και μεταναστών ως διαπραγματευτικό χαρτί στις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, αυτό που καταδεικνύουν με δραματικό τρόπο είναι το πόσο επικίνδυνο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να διατηρήσει και δημιουργήσει και νέα κλειστά Hot spots στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου».

«Τα περί αποτροπής των προσφυγικών ροών με στρατιωτικά μέσα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, εκτός από το ότι είναι απάνθρωπα, αποτελούν προπαγανδιστικά τεχνάσματα της κυβέρνησης προκειμένου να δικαιολογήσει και επιβάλει την επιλογή της ΕΕ να γίνουν τα νησιά τα μεγάλα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Αυτά τα έχουν ξανά ακούσει οι νησιώτες από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε στις θάλασσές μας την FRONTEX και το ΝΑΤΟ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline