Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  02:10:33

Οχι της Γερμανίας για λίγα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Στην απόρριψη στο γερμανικό κοινοβούλιο της πρότασης των Πρασίνων για υποδοχή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από ελληνικά προσφυγικά κέντρα αναφέρεται σχόλιο στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και σημειώνει: «Το Λουξεμβούργο πρωτοστατεί.

Η μικρή χώρα, η οποία έχει δεχθεί το μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων άσυλο σε σχέση με τον πληθυσμό της, θέλει να προσφέρει προστασία σε προσφυγόπουλα. Και η Φινλανδία, όπως και η Γαλλία, συμφώνησαν να κάνουν μια κίνηση ανθρωπισμού. Είναι ένας μικρός 'συνασπισμός προθύμων', στον οποίο θα πρέπει γρήγορα και η Γερμανία να ενταχθεί, επειδή στη Γερμανία ήδη υπάρχει ένας τέτοιος συνασπισμός εδώ και καιρό.

Ορισμένα κρατίδια και δήμοι έχουν χώρο να προσφέρουν σε πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά ή την ελληνοτουρκική μεθόριο και το έχουν ήδη γνωστοποιήσει. Από την πλευρά του το SPD καταψήφισε την πρόταση των Πρασίνων να δεχθεί η Γερμανία 5000 πρόσφυγες, επειδή μια νέα εκδοχή της διαμάχης για το προσφυγικό θα οδηγούσε τελικά στην αποτυχία του μεγάλου συνασπισμού».

Το σχόλιο εκτιμά ότι έχει έρθει η ώρα για τον υπ. Εσωτερικών και την Χριστιανική Ένωση να ανοίξει το δρόμο για την αποδοχή ενός νέου αριθμού προσφύγων. «Με σχεδόν 147.000 καταχωρημένους αιτούντες άσυλο το περασμένο έτος, εξακολουθεί να υπάρχει χώρος μέχρι το 'ανώτατο όριο' των 200.000 που έχει θέσει ο μεγάλος συνασπισμός» αναφέρει το σχόλιο.

Ολοκληρώνοντας παρατηρεί ότι «η ελπίδα για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση του προσφυγικού είναι μάταιη. Η Ευρώπη προτιμά να δείχνει πυγμή παρά συναίσθημα. H επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλά αδίστακτα για την Ελλάδα ως «ασπίδα της Ευρώπης». Τα σπασμένα πρέπει να πληρώσουν άνθρωποι, που έχουν γίνει πιόνια στο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας. Μια τραγωδία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline