Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  16:25:54

«Ένοπλες συμμορίες, παρακρατικές, κυριαρχούν στη Θράκη». Με πλήρη ανοχή από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, ο Γ. Ραγκούσης κι ο εκπρόσωπος κ.Χαρίτσης σηκώνουν ψηλά το θέμα των «ταγμάτων εφόδου» στα σύνορα της Θράκης. Κύριο

Ανάλογοι ισχυρισμοί με ακραίες γενικεύσεις για ακροδεξιούς τραμπούκους διατυπώθηκαν από κορυφαίους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ (και τον ίδιο τον κ.Τσίπρα) για αυθόρμητες εκδηλώσεις κατοίκων κατά των μεταναστών στη Λέσβο, τη Χίο και την Σάμο όχι όμως και όσων «δυναμικών κατοίκων» τάχθηκαν κατά των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στην υπόθεση της (παγωμένης πλέον..) ανέγερσης των κλειστών κέντρων.

 Η άποψη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι πρόκειται για «ακρίτες» κατοίκους οι οποίοι δικαίως ανησυχούν διακατέχονται από πατριωτικά αισθήματα και ανησυχίες από τις επιθετικές κινήσεις των Τούρκων σε πλήρη ανάπτυξη όχι μόνο με τους μετανάστες αλλά από δυνάμεις της Αστυνομίας και της τοπικής Χωροφυλακής..

ΣΥΡΙΖΑ, Χαρίτσης, Ραγκούσης και άλλοι: Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στα παρακρατικά φαινόμενα και τις ένοπλες ομάδες.

Με ανακοίνωσή του χθες βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος "στα ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες".
«Τα ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό ή την Εθνοφυλακή, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές της Λέσβου σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «την ίδια στιγμή ο ακροδεξιός κατήφορος και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης έδωσε θάρρος μέχρι και σε Γερμανούς νεοναζί να φθάσουν στη χώρα μας για να πολεμήσουν τους "εισβολείς"».
«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να επιβάλει τη νομιμότητα και να βάλει ένα τέλος στα άκρως ανησυχητικά παρακρατικά φαινόμενα, πριν θρηνήσουμε θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανάλογες δηλώσεις ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι οι ομάδες αυτές αποτελούν κόκκινη γραμμή για την ίδια την Δημοκρατία, άποψη την οποία επανέλαβαν σε διάφορες παραλλαγές ο Γ,. Βαρεμένος, ο Π. Πολάκης και πολλοί άλλοι βουλευτές.

Χαρίτσης: "Η ορμπανοποίηση δεν μπορεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία"

Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε με σκληρή γλώσσα αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα.

«Η κυβέρνηση καταφεύγει σε έναν ακραία διχαστικό λόγο που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», γεγονός που χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που τροφοδοτεί τα επικίνδυνα φαινόμενα που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα».

Είπε ότι «βλέπουμε πολίτες να κραδαίνουν όπλα και ομάδες δήθεν "αγανακτισμένων" πολιτών να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ενώ πολίτες δέχονται ασφυκτική πίεση από ακραία στοιχεία», στηλιτεύοντας τη στάση ΜΜΕ που «καλύπτουν τις εικόνες αυτές με όρους αναπτέρωσης του εθνικού φρονήματος».

«Πρέπει να είμαστε σαφείς στην καταδίκη τέτοιων φαινόμενων», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά κλείνει το μάτι σε καταστάσεις που οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην κυριαρχία του φόβου και της βίας και οδηγεί τη χώρα στο διχασμό».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «η ΝΔ είχε επιχειρήσει και προεκλογικά να διχάσει τους Έλληνες με το θέμα του Μακεδονικού, όταν μιλούσε για εθνικόφρονες και προδότες». Σχολίασε ότι «αν αυτή η ρητορική είναι επαίσχυντη όταν χρησιμοποιείται αντιπολιτευτικά, γίνεται άκρως επικίνδυνη όταν μετατρέπεται σε επίσημη πολιτική του κράτους».

«Δεν θα κάνουμε πίσω στην υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στη Λέσβο και στη Χίο και στη συνέχεια στον Έβρο.

Τόνισε ότι η κατάσταση αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μιλήσει μαζί τους, «να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση πουλά εθνικοφροσύνη και πολεμοκαπηλία επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα και βλέπει ότι με τις ιδεοληψίες της και τη διαχειριστική της ανεπάρκεια έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο». «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε αυτή τη μάχη», συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline