Σάββατο 4 Μαϊου 2024  10:33:41

«Να μην υπάρχουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο»

Καμπανάκι κινδύνου κρούει και ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, προειδοποιώντας ότι αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τις 10.000 νεκρούς.


Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο, καθώς όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες» ενώ υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι, «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος», δήλωσε.

Οδηγίες για ασφαλείς συναντήσεις

Κατόπιν αυτών, είναι δεδομένο ότι οι ειδικοί προκρίνουν ως ασφαλέστερη επιλογή για τα εορταστικά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να μείνουμε σπίτι μας χωρίς καλεσμένους.

Εφόσον επιλέξουμε να συναντηθούμε τονίζουν ότι πρέπει να τηρούνται απλές οδηγίες για να γίνει η συνάντηση όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.
«Αν έχουμε συμπτώματα θα πρέπει φυσικά να απέχουμε. Καλό θα είναι να φοράμε μάσκα. Είναι κατανοητό πως δεν γίνεται να φοράμε πάντα, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς. Αν επισκεφθούμε γιαγιάδες, παππούδες, αρρώστους ή άλλους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοράμε σίγουρα μάσκα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τις ημέρες των εορτών, και κυρίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.
Υπάρχει το όριο συγκεντρώσεων 9 ατόμων στα σπίτια και μένει να αποσαφηνιστεί, τελικά αν οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από την ίδια είτε συγγενική οικογένεια ή αν μπορούν να είναι και από φιλική οικογένεια.

Σε ισχύ είναι και η απαγόρευση της μετακίνησης από μία περιφέρεια σε άλλη. Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι εντατικοί και καθ΄όλη την εορταστική περίοδο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline