Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  00:02:33

Δολοφονία 87χρονου από ανήλικους 12 και 14 χρονών: Προβληματίζουν τα εγκλήματα από ομάδες Ρομά, με αιχμές όλο και νεαρότερες ηλικίες τσιγγάνων. Κύριο

Ολο και περισσότεροι Ρομά επιδίδονται σε μεθόδους παρανομίας και εγκληματικότητας, σύμφωνα με κύκλους η ΕΛΑΣ, που όμως συγκαλύπτουν το φαινόμενο.

-Μια ανομολόγητη αλλά θλιβερή πραγματικότητα με Ρομά είτε από ξένες χώρες, όπως Αλβανία- Ρουμανία είτε σε κυκλώματα ναρκωτικών, σωματεμπόρων, εκβιασμών και ανηλεών ξυλοδαρμών και ληστειών.

Όλο και μεγαλύτερες οι συμμετοχές, όλο και νεώτερων Ρομά στο σύνολο της επαρχίας με κλοπές και μαχαιρώματα, διακίνηση ναρκωτικών και ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων και ληστείες.

Ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι δύο ενήλικες, που εμπλέκονται στην φρικτή υπόθεση της 2ας Δεκεμβρίου με δράστες δύο ανήλικα αδέλφια και θύμα έναν άτυχο 87χρονο, ο οποίος κατέληξε λίγα 24ωρα αργότερα στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για την 45χρονη γιαγιά των δύο ανηλίκων και τον 40χρονο σύντροφό της, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία, πράξη για την οποία παραπέμπονται να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή. Ως φυσικοί δράστες κατηγορούνται ένας 14χρονος και η 12χρονη αδελφή του, που τις τελευταίες ώρες μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει ότι παρείχαν συνδρομή στους δύο ανήλικους, τους οποίους περίμεναν έξω από το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, και στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αστυνομικοί της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής Θεσσαλονίκης τούς συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία, κατά περίπτωση για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, ενώ για τις συγκεκριμένες πράξεις παραπέμφθηκαν να δικαστούν στην αίθουσα του αυτοφώρου και ακολούθως θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ανακριτή.

Τα δύο παιδιά κατηγορούνται ότι άσκησαν σωματική βία σε βάρος του ηλικιωμένου, τον οποίο τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματος και εγκατέλειψαν στο σημείο αφού προηγουμένως απέσπασαν από την κατοχή του μία χρυσή αλυσίδα και 250 ευρώ σε μετρητά.
Το έγκλημα εξιχνιάστηκε κατόπιν εξέτασης των καμερών ασφαλείας της περιοχής και μαρτυρικών καταθέσεων περιοίκων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline