Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  02:18:51

Μόνο τρεις οι νόμιμες λύσεις για τα ρεβεγιόν, ιδιαίτερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τέταρτη είναι η παράνομη κυκλοφορία-επιστροφή μετά τις 10 το βράδυ, μέσω παραδρόμων. Κύριο

Μαγιορκίνης σε αψυχολόγητη λύση: Ρεβεγιόν με την οικογένειά μας η ασφαλέστερη επιλογή και με καμία μετακίνηση δική μας ή συγγενών και φίλων.

Για βελτίωση στο σύστημα υγείας έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε πως η κατάσταση στις ΜΕΘ παραμένει επιβαρυμένη.
Παράλληλα, ο ίδιος έκανε λόγο για μείωση ενεργών κρουσμάτων. Όπως εξήγησε, την τελευταία εβδομάδα, έχουν καταγραφεί έως και 15% λιγότερες διαγνώσεις στην Αττική, συγκριτικά με την προηγούμενη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Θεσσαλονίκη να φτάνει το 28%.

Την ίδια στιγμή, πάντως, το επιδημιολογικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ό, τι στην Αττική, είπε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε: «Συναντήσεις σε κλειστούς χώρους, με κόσμο και χωρίς μάσκες. δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού».

«Ρεβεγιόν με την οικογένειά μας»

Σε αυτό το πλαίσιο, μιας και είναι η τελευταία ενημέρωση πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, ο καθηγητής απηύθυνε ύστατη έκκληση να κάνουμε γιορτές μόνο με τα στενά μέλη της οικογένειάς μας. Δηλαδή χωρίς καμία μετακίνηση δική μας από το σπίτι ή προς εμάς συγγενών και φίλων έως εννέα άτομα συνολικά στο τραπέζι του ρεβεγιόν..
Παράλληλα, υπογράμμισε πως εφόσον αποφασίσουμε να περάσουμε το ρεβεγιόν με άλλη οικογένεια, στα πλαίσια των μέτρων για 9 άτομα, είπε πως πρέπει να αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά και να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα στις γιορτές, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική μας «φούσκα».

Μόνο τρείς απομένουν οι νόμιμες λύσεις για τα ρεβεγιόν, ιδιαίτερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τέταρτη είναι η παράνομη κυκλοφορία-επιστροφή μετά τις 10 το βράδυ, μέσω παραδρόμων. Συγκεκριμένα, είτε το κάθε ρεβεγιόν θα γίνει το μεσημέρι αντί για βράδυ( δηλαδή με ώρα ...Αυστραλίας) είτε μέχρι τις 9 το βράδυ και μετά επιστροφή είτε με κανονικό ξενύχτι εκεί πού βρισκόμαστε ή ύπνο εκεί μέχρι τις πέντε το πρωί, που ξαναρχίζει η κυκλοφορία.

Το απόγευμα της Τρίτης χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε για νέα απαγορευτικά μέτρα την Πρωτοχρονιά εάν τις επόμενες ημέρες υπάρξει χαλάρωση στους υφιστάμενους περιορισμούς. Μέτρα και εμβόλιο είναι οι δυο παράγοντες που θα ξεκλειδώσουν τη χώρα – όπως είπε ο Πρωθυπουργός.

«Τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου είναι δεδομένα. Τι θα ακολουθήσει όμως; Θα αρχίσει να ξεκλειδώνει η χώρα ή θα παραταθεί το lockdown; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Να γιορτάσουμε σε στενό κύκλο

Όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα περιορισμού, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».
Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα κριθεί η επόμενη ημέρα. Το στοίχημα είναι να γιορτάσουμε σε όσο το δυνατόν πιο στενό κύκλο και να μην αφήσουμε στον κορωνοϊό περιθώρια... να γιορτάσει εκείνος.

Η ισχυρή σύσταση είναι στα γιορτινά τραπέζια να κάτσουν το πολύ 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα, τα μεσημέρια, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ενώ και για να μετακινηθούμε θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6.

Από τις 22.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 τα ξημερώματα, ακόμα και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μόνο εργαζόμενοι θα κυκλοφορούν και θα υπάρχουν παντού μπλόκα της αστυνομίας. Όποιο αυτοκίνητο ή πεζός κινείται, θα ελέγχεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline