Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  20:04:14

Όλο και πιο ασύδοτες ομάδες Ρομά-τσιγγάνων παντού στην Ελλάδα. Μετά από κλοπές και απάτες τώρα πρώτοι σε δημόσιες προκλήσεις και πόλεμο κατά της Αστυνομίας. Χθες μόνο σε Ασπρόπυργο, Δομοκό, Κάτω Αχαΐα, Χαλκίδα, Ηράκλειο. Κύριο

1. Ασπρόπυργος: Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, γιατί αρνούνται να υπακούσουν στα περιοριστικά μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοιό.

Ομάδες ατόμων, συνολικά 100 και πλέον, είχαν συγκεντρωθεί και πάλι στη λεωφόρο ΝΑΤΟ και πετά πέτρες και μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι νωρίς το βράδυ των Χριστουγέννων στον Ασπρόπυργο..

Στο σημείο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων αλλά και του μηχανήματος εκτόξευσης νερού σε πίεση και να τους καταβρέξουν για να διαλυθούν ή για να απομακρυνθούν. Ένταση που διήρκεσε ώρες και χρειάστηκαν να ζητηθούν ενισχύσεις.

2. Παράταση του lockdown στη Δυτική Αττική κυρίως λόγω Ρομά

Υπενθυμίζεται ότι χτες αποφασίστηκε η παράταση του σκληρού lockdown στον Ασπρόπυργο και τους άλλους δύο δήμους της Δυτικής Αττικής, της Μάνδρας και της Ελευσίνας, για άλλη μια εβδομάδα. Όπως παλαιότερα στη Θήβα, στη Λειβαδιά, , στη Λάρισα και την περιοχή της Θεσσαλονίκης από ομάδες Ρομά, τσιγγάνων όχι μόνο Ελλήνων.

Τα επιπλέον μέτρα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής εξέπνεαν στις 25 Δεκεμβρίου. Με την επέκταση της μίας εβδομάδας θα ισχύσουν έως τις 30 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στις 6 το πρωί.

Η απόφαση, μετά από έκτακτη σύσκεψη, της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι κορωνοϊού Covid 19, ήταν ομόφωνη και αφορά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας) και στην Κοζάνη.
Η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Δεκεμβρίου (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.
Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει έως την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00.

3.Φυλακές Δομοκού: Άγρια συμπλοκή Ρομά και Αβαρόφωνων συμμοριών – Τραυματίστηκαν πέντε κρατούμενοι

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ΑΤ Δομοκού και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, ενώ θα υπάρξουν και πειθαρχικές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε στις φυλακές Δομοκού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε κρατούμενοι.
Λίγο μετά το άνοιγμα των κελιών Πακιστανοί και Άραβες κρατούμενοι, επιτέθηκαν σε Έλληνες Ρομά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό από αυτοσχέδια σουβλιά και ρόπαλα, πέντε εξ αυτών στο κεφάλι και το σώμα.

Οι τραυματίες, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, μεταφέρθηκαν συνοδεία της εξωτερικής φρουράς για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και σε πρώτη φάση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ένας τραυματίας 32 ετών, με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και σουβλιές σε χέρια και πόδια, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ΑΤ Δομοκού και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας, ενώ θα υπάρξουν και πειθαρχικές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους.

4. Χαλκίδα: Ρομά έστησαν χριστουγεννιάτικο γλέντι με πάνω από 30 άτομα 

Χριστουγεννιάτικο γλέντι σε σπίτι από Ρομά, με πάνω από 30 άτομα στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Χαλκίδα. Προχθές υπαίθριο ρεβεγιόν από ασύδοτες ομάδες Ρομά στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, περιοχές, που μαστίζεται από παρόμοιες ομάδες παραβατών.

Ειδικότερα, ενώ το όριο που επέβαλε η κυβέρνηση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι μέχρι 9 άτομα, εχθές μέχρι τα ξημερώματα πάνω από 30 Ρομά είχαν μαζευτεί σε σπίτι στη Χαλκίδα(στην Κ, Αχαΐα πάνω από 50) και γιόρταζαν με χορούς και μουσική.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στην ιστοσελίδα eviathema αποτυπώνεται ξεκάθαρα το σκηνικό του ξέφρενου γλεντιού που διήρκεσε μέχρι το πρωί.
Οι καλεσμένοι βρίσκονταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο και γλεντώντας σαν μην υπάρχει πανδημία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline