Τρίτη 30 Απριλίου 2024  01:42:43

Ο αλαζόνας Βλ. Πούτιν τελικά, ζήτησε συγγνώμη από το Ισραήλ για τις δηλώσεις του ανιστόρητου ΥΠΕΞ του Λαβρόφ, περί του «Εβραίου Αδόλφου Χίτλερ». Κύριο

Δεν το δήλωσε δημόσια για να μην αδειάσει τον υπουργό του ΥΠΕΞ μετά την πολιτική του γκάφα, που προκάλεσε διεθνή καταδίκη.

1. Άλλωστε από καιρό τώρα είχε ευτελισθεί η δημαγωγία της Μόσχας ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας Ζελένσκι είναι ναζιστής και ότι η εισβολή της Ρωσίας (που είχε υπογράψει αμυντική συνεργασία με την χιτλερική Γερμανία) είχε ..απελευθερωτικό χαρακτήρα και κατά της ...ναζιστικοποίησης της γειτονικής και ανεξαρτητοποίησης της χώρας.

2.Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει προ ολίγων ημερών ότι «ο Ζελένσκι προβάλλει ένα επιχείρημα: τι είδους ναζισμός μπορεί να υπάρχει στην Ουκρανία, όταν ο ίδιος είναι Εβραίος. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά ο Χίτλερ είχε και εβραϊκό αίμα. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός λέει ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι».

«Τέτοιοι ψευδείς ισχυρισμοί, όπως αυτός του Λαβρόφ περί εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ, αποσκοπούν στη μετάθεση της ευθύνης του Ολοκαυτώματος στις πλάτες των ίδιων των θυμάτων του, των Εβραίων της Ευρώπης. Η εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος για πολιτικό όφελος πρέπει να σταματήσει αμέσως», ήταν η απάντηση του Iσραηλινού πρωθυπουργού.
Ο Ναφτάλι Μπένετ είπε ότι αποδέχθηκε τη συγγνώμη και ευχαρίστησε τον Πούτιν για τη διευκρίνιση της θέσης του.

2.Ο νέος... παλιός πόλεμος για τον «Εβραίο» Χίτλερ

Θυμηδία προκάλεσε στους κορυφαίους ιστορικούς του Γ' Ράιχ ο ισχυρισμός του ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ για τον δικτάτορα που αιματοκύλισε τον κόσμο.
Ο ισχυρισμός του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περί «εβραϊκής καταγωγής» του Χίτλερ προκάλεσε θυμηδία στους κορυφαίους ιστορικούς του Γ' Ράιχ.

Την ίδια που επιφύλασσαν όταν πριν από δεκαετίες, ξεκινώντας τη δική τους έρευνα, πρωτοαντίκριζαν τις διαφορετικές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το «μυστήριο». Θέλει να εξαφανίσει τους Εβραίους της Ευρώπης, έλεγε μία από τις πλέον διαδεδομένες, για να εξαλείψει οποιαδήποτε υπόνοια σχετικά με τη δική του καταγωγή. Για τη φημολογούμενη εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ δεν υπάρχει ιστορική απόδειξη αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας που προέκυψαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο επανέρχονται παροδικά και σήμερα στη δημοσιότητα.

Αυτές οι θεωρίες γενικά προκύπτουν από το γεγονός ότι ο πατέρας του Χίτλερ ήταν παιδί εκτός γάμου και έτσι δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο παππούς του ανθρώπου που αιματοκύλισε τον κόσμο.

Στα καφενεία του Μονάχου τη δεκαετία του 1920 κυκλοφορούσαν πολλές φήμες ότι ο παππούς του Αδόλφου Χίτλερ ήταν Εβραίος. Στη δεκαετία του '30 οι φήμες πύκνωσαν κυρίως διότι οι εφημερίδες έψαχναν για γαργαλιστικές λεπτομέρειες μετά την άνοδο των ναζί στην εξουσία το 1933.

Στο επίκεντρο αυτών των φημών, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», βρισκόταν η υπόθεση ότι η προέλευση του ονόματος «Χίτλερ» ήταν εβραϊκή και ότι μια εβραϊκή οικογένεια με αυτό το όνομα διέμενε στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με άλλη θεωρία, ο πατέρας του Χίτλερ ήταν ο καρπός σεξουαλικής σχέσης μεταξύ ενός μέλους του βιεννέζικου κλάδου της οικογένειας Ρότσιλντ και μιας υπηρέτριας που δεν ήταν Εβραία.

Ωστόσο, η συζήτηση σχετικά με την υποτιθέμενη εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ ξεκίνησε πραγματικά σοβαρά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ενας από εκείνους που διέδωσαν τη θεωρία ήταν ο εγκληματίας πολέμου Χανς Φρανκ, ο οποίος είχε ηγηθεί κυβέρνησης στην, κατεχόμενη από τους ναζί, Πολωνία.

Στα απομνημονεύματά του, που δημοσιεύθηκαν μετά την εκτέλεσή του τον Οκτώβριο του 1946, ισχυρίστηκε ότι στα τέλη της δεκαετίας του '30 ο Χίτλερ του έδειξε ένα γράμμα από ανιψιό του που απείλησε να αποκαλύψει ότι ο φύρερ είχε εβραϊκό αίμα. Ο Φρανκ ισχυρίστηκε επίσης ότι, με εντολή του Χίτλερ, είχε αρχίσει να ερευνά τις ρίζες της οικογένειάς του και διαπίστωσε ότι η γιαγιά του από τον πατέρα του, Μαρία Αννα Σικλγκρούμπερ, γέννησε ένα παιδί ενώ εργαζόταν ως μάγειρας στο σπίτι των Φράνκενμπεργκερ – μιας εβραϊκής οικογένειας από την αυστριακή πόλη Γκρατς.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το παιδί ήταν ο πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ, ο Αλόις. Ο ισχυρισμός ήταν ότι ένα μέλος της οικογένειας Φράνκενμπεργκερ είχε αφήσει έγκυο τη γιαγιά του Χίτλερ και η εβραϊκή οικογένεια της πλήρωνε διατροφή μέχρι ο γιος της να φτάσει στην ηλικία των 14 ετών. Ο Φρανκ ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν επιστολές που ανταλλάσσονταν μεταξύ της γιαγιάς του Χίτλερ και της οικογένειας Φράνκενμπεργκερ που αποδείκνυαν τη σχέση.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Χίτλερ του είπε ότι είχε ακούσει τόσο από τη γιαγιά του όσο και από τον πατέρα του ότι ο παππούς του δεν ήταν στην πραγματικότητα Εβραίος από το Γκρατς, αλλά επειδή η γιαγιά του και ο μελλοντικός σύζυγός της ήταν φτωχοί, έπεισαν τον Φράνκενμπεργκερ να πιστέψει ότι ήταν ο πατέρας του παιδιού για να λάβουν την οικονομική του υποστήριξη. Ομως η γιαγιά του Χίτλερ πέθανε πριν γεννηθεί εκείνος. Αρα πώς μπορούσε να ακούσει την ιστορία αυτή από εκείνη;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline