Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:40:43

Ψυχρολουσία παρόχων και ΔΕΗ στο κόλπο νέων εσόδων τους: Πλαφόν, μόνο 5 ευρώ για τα πάγια στους λογαριασμούς ρεύματος. Κύριο

Είχαν θεσπίσει θρασύτατα «πάγια τέλη» μέχρι εξαπλασιασμού. Νομοθετική παρέμβαση για την επιβολή ανώτατου ορίου χρέωσης των μηνιαίων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δεν κράτησε πολύ η κερδοσκοπική, συντονισμένη, παράνομη αύξηση των πάγιων τελών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε ένα ανοίκειο,ύπουλο και πάντως ανήθικο συντονισμό ιδιωτών παρόχων και ΔΕΗ. Νομοθετική παρέμβαση για την επιβολή ανώτατου ορίου χρέωσης των μηνιαίων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή.

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.
«Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ-κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε», τόνισε ο υπουργός και ενημέρωσε την ολομέλεια ότι κατατίθεται σήμερα η νομοθετική παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι πάροχοι προχώρησαν σε μεγάλες αυξήσεις των χρεώσεων παγίων στους λογαριασμούς του Αυγούστου με αποτέλεσμα οι καταναλωτές στο συνολικό ποσό των λογαριασμών που θα κληθούν να πληρώσουν, να χάνουν σημαντικό μέρος του οφέλους που αποκομίζουν από την κρατική επιδότηση.

Η τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησαν εταιρείες υπαγορεύεται, όπως οι ίδιες υποστηρίζουν, από τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον έλεγχο των τιμών στο ρεύμα. Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και της ποινής πρόωρης αποχώρησης των πελατών τους καθώς και η υποχρέωσης της εκ των προτέρων πρόβλεψης των τιμών ανεβάζει το οικονομικό ρίσκο και τις επισφάλειες τους.
Στελέχη των εταιρειών προμήθειας σημειώνουν πως αν μπει «κόφτης» στα πάγια, τότε θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις προκειμένου να καλύψουν τα όποια ρίσκα τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline