Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024  10:51:36

Είναι υπουργός της Κυβέρνησης αλλά ανησυχεί ως γιατρός ΜΕΘ για το Φθινόπωρο. Κρούει αρκετά τον κώδωνα του κινδύνου η Μ. Γκάγκα για νέα αναζωπύρωση από Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. Συστάσεις για προφύλαξη με μάσκα και για νέο εμβολιασμό. Κύριο

Συστάσεις για προφύλαξη με μάσκα και για νέο εμβολιασμό. Πρέπει να ανοσοποιηθούμε όλοι, με όποιο νέο εμβόλιο υπάρξει. Και εγώ άμεσα..».

Καλή και ευσυνείδητη επιστήμων και παράλληλα με τις επιβαρύνσεις και σκοπιμότητες ενός υπουργικού αξιώματος σε μια Κυβέρνηση, που δίνει μάχη των εντυπώσεων ότι όλα πάνω καλά και αισιόδοξα στην Υγεία και αυτό το καλοκαίρι.
Αναφερόμενη στο πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να ανοσοποιηθούμε όλοι το φθινόπωρο που θα υπάρξει συγχρωτισμός».

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας στην ΕΡΤ, «Τα κρούσματα ανέβηκαν, έχουν κατέβει λίγο πλέον και πιστεύουμε ότι θα αρχίσουμε σιγά - σιγά την αποκλιμάκωση (...) Έχουμε αντιικά φάρμακα, φαίνεται ότι δουλεύουν, όσοι κάνουν νόσηση και έχουν προβλήματα πρέπει να τα συνταγογραφήσουν και να προφυλαχθούν. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι μας θα βελτιωθεί».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό στον συγχρωτισμό να γίνεται χρήση μάσκας, ειδικά όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, και όσοι ζουν με ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές (...) Όλοι χρειαζόμαστε μια φυσιολογικότερη ζωή, γιατί δυόμιση χρόνια τώρα κανείς δεν ζει φυσιολογικά. Χρειάζεται μια προσοχή, αλλά όχι μέτρα με διοικητικά πρόστιμα».
«Έχουμε ήδη δει αποκλιμάκωση και σε τουριστικές περιοχές. Αν χρειαστεί οποιοδήποτε μέτρο θα μπει (...) Είναι σημαντικό ότι πλέον είμαστε ανοσοποιημένοι, οι περισσότεροι από εμάς. Θα είμαστε λιγότερο ευάλωτοι από εδώ και πέρα», συμπλήρωσε.

Η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι ο κορονοϊός μάς έχει εκπλήξει πολλές φορές, με νέες μεταλλάξεις και ιώσεις. Ως εκ τούτου, η ανοσοποίηση του πληθυσμού ως το Φθινόπωρο είναι πολύ σημαντική, ώστε να είμαστε ασφαλείς. «Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων το φθινόπωρο», εξήγησε και αναφέρθηκε στη στρατηγική για να νέα, επικαιροποιημένα εμβόλια που αναμένονται. Δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων τον χειμώνα, τα πολυδύναμα εμβόλια που ετοιμάζονται από τις εταιρείες Pfizer και Moderna είναι δύο ειδών. «Πιθανότατα θα έρθει πρώτα αυτό με την αρχική παραλλαγή μαζί με τη μετάλλαξη Όμικρον 1 και μετά αυτό με τις Όμικρον 4 και 5», σημείωσε και επανέλαβε ότι, το καλύτερο εμβόλιο είναι το «πιο πριν» διαθέσιμο. «Αν με ρωτήσετε αν θα κάνω εμβόλιο το Σεπτέμβριο, η απάντηση είναι "ναι", ενώ στο ποιο θα κάνετε, η απάντηση είναι "όποιο έχω στη διάθεσή μου"», είπε.

Δε θα περιμένω το Νοέμβριο για το εμβόλιο των Όμικρον 4 και 5

«Τα πρώτα εμβόλια θα έρθουν Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και τα επόμενα το Νοέμβριο. Προσωπικά δεν θα περιμένω το Νοέμβριο για το εμβόλιο των Όμικρον 4 και 5, θα κάνω το Σεπτέμβριο με ό,τι έχω στη διάθεσή μου (...) Γενικά δεν υπάρχει παρενέργεια από ένα παραπάνω εμβόλιο», τόνισε και εξήγησε ότι «Ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πολεμική που εκφράζεται κατά του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, είναι η απώλεια παιδιών που δεν εμβολιάζονται. Πρέπει να αλλάξουμε αυτό το κλίμα (...) Ξεκινάει σύντομα και παιδικό εμβόλιο, ωστόσο οδηγίες δε γνωρίζω ακόμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline