Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  15:46:06

Μετά την τριπλέττα το 2006 με ΗΠΑ- Μεξικό- Καναδά. Times: «Η Σαουδική Αραβία θα ζητήσει την ανάληψη του Μουντιάλ 2030 μαζί με Αίγυπτο και Ελλάδα». Κύριο

Τον Νοέμβριο οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνουν στο Κατάρ και πολλοί προβλέπουν οικονομική και οργανωτική αποτυχία.

Ακόμα ένα δημοσίευμα που φαίνεται πως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία θα κάνουν πρόταση για την διεξαγωγή του Μουντιάλ 2030.
Σύμφωνα με τους Τimes και αυτό το Μουντιάλ θα διεξαχθεί χειμώνα λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Aναλυτικά το δημοσίευμα:
Όπως και με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ φέτος, εάν η προσφορά είναι επιτυχής, το τουρνουά θα πρέπει να διεξαχθεί το χειμώνα για να αποφευχθούν οι ακραίες θερμοκρασίες του Ιουνίου/Ιουλίου.

Γίνεται κατανοητό ότι η Σαουδική Αραβία θα είναι ο κύριος έταιρος και θα πληρώνει ή τουλάχιστον θα συνεισφέρει στο κόστος υποδομής των άλλων δύο χωρών. Από το 2017, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα για να φέρει αθλητικές εκδηλώσεις στο πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος του Κόλπου.
Η υποψηφιότητα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα ήταν μια σοβαρή πρόκληση για την κοινή προσφορά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που υποστηρίζεται από την UEFA, καθώς περιλαμβάνει τρεις συνομοσπονδίες και ως εκ τούτου θα μπορούσε να αντλήσει υποστήριξη από την Ασία και την Αφρική και πιθανώς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, το παλαιό σενάριο που ήθελε την Ελλάδα μαζί με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία να θέτουν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 έρχεται ξανά δυναμικά στο προσκήνιο από τους Times, οι οποίοι προαναγγέλλουν την επισημοποίηση της προσεχείς εβδομάδες και αναφέρονται και στην... αγαπημένη υποψηφιότητα της UEFA.

Όπως αναφέρει το έγκυρο βρετανικό Μέσο, η κοινή υποψηφιότητα των τριών χωρών θα πρέπει να θεωρείται (σχεδόν) δεδομένη και τις προσεχείς εβδομάδες αυτό αναμένεται να επισημοποιηθεί. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μάλιστα, αν όντως οι Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία αναλάβουν από κοινού τη διεξαγωγή του Μουντιάλ το 2030, τότε αυτό θα διεξαχθεί και πάλι -όπως και αυτό που θα γίνει στο Κατάρ σε δύο μήνες- χειμώνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι.

Οι Times, μάλιστα, δεν μένουν σε αυτό, αλλά δίνουν και συνέχεια στο όλο θέμα, αφού υποστηρίζουν ότι η UEFA προτίθεται να στηρίξει την κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας, με τη FIFA όμως να μην έχει και τόσο καλές σχέσεις με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον τελευταίο χρόνο. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, έχει άριστες σχέσεις με τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 θα είναι η 22η έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, του διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και στο οποίο συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες των μελών της FIFA. Αναμένεται να
πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022. Θα είναι το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στον αραβικό κόσμο και το πρώτο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί σε μουσουλμανική χώρα. Θα είναι το δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ασία μετά τη διοργάνωση του 2002 στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία. Επιπλέον θα είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν 32 ομάδες, καθώς στην επόμενη διοργάνωση το 2026 που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά οι συμμετέχουσες ομάδες θα αυξηθούν στις 48. Η τελευταία νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου είναι η Γαλλία.

Εξαιτίας της έντονης ζέστης που επικρατεί στο Κατάρ κατά τους θερινούς μήνες, αυτό το παγκόσμιο κύπελλο θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και θα είναι το πρώτο κύπελλο που δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, Ιούνιο ή Ιούλιο. Θα πραγματοποιηθεί σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα των 28 ημερών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline