Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  05:28:46

Φωνή ευαισθησίας- υπευθυνότητας ο Κωστής Χατζηδάκης μέσα στον κυκλώνα δημαγωγίας της υπόθεσης της «Κιβωτού». Η Δικαιοσύνη- τα 200 παιδιά-η νέα διοίκηση- τα Ιδρύματα με κανόνες. Κύριο

Πολύ μίσος, πολλή εμπάθεια, πολλή διαστρέβλωση, μυρίζει αυτή η υπόθεση, με τον κανιβαλισμό των καναλιών και τις απίθανες στρεβλώσεις, ανακρίβειες και υπερβολές για αποκαλύψεις, μαρτυρίες και ανώνυμες καταγγελίες... "

Κανείς αθώος" βέβαια για ορισμένους φανατικούς ωστόσο τέτοιο μεθοδευμένο μπαράζ αρνητικής δημοσιότητας, προβληματίζει για τους υποκινητές, τον κιτρινισμό των ΜΜΕ αλλά και τις ασθένειες μιας κοινωνίας.

Κεντρική του άποψη ότι η υπόθεση του παπα-Αναστασίου και της «Κιβωτού» ότι πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο, δύσκολο, διχαστικό , ένα πολυσύνθετο ψηφιδωτό. Με παραμέτρους νομικές, πολιτικές-κομματικές, δικαστικές, κοινωνικές αλλά και σε σχέση με την λειτουργία των Ιδρυμάτων του είδους, που γενικά προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο επί δεκαετίες.

Οι περισσότερες, όπως ανέλυσε χθες βράδυ στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης, λειτουργούν ως βοηθητικές- συμπληρωματικές της κρατικής πρόνοιας, είναι αξιόπιστες, στηρίζονται στον εθελοντισμό και μεγάλο μέρος των πόρων τους προέρχεται από ιδιώτες χορηγούς και χρηματοδότες. Κατά συνέπεια, με βάση την ανάμιξη της Δικαιοσύνης και την αλλαγή ηγεσίας μέχρι να λήξουν οι ανακρίσεις των οποίων πρέπει να αποφευχθούν βιαστικές κυρώσεις από το Κράτος, όπως εκείνη του υπουργείου Οικονομικών με την άρση της οικονομικής ενίσχυσης της «Κιβωτού» με τα 200 παιδιά, που πρέπει να προστατευθούν η την καλλιέργεια κλίματος απαξίωσης.

Γενικά οι οργανώσεις και ΜΚΟ αυτές επειδή προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο, έχουν μεγάλη απήχηση και αξιοπιστία, ενισχύουν τον εθελοντισμό, προστατεύουν και εκπαιδεύουν εκατοντάδες βασανισμένα και προβληματικά παιδιά και βέβαια πρέπει σταδιακά να λειτουργήσουν με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης νωρίτερα, στο θέμα των καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι «θα περιμένουμε την κρίση της Δικαιοσύνης» αλλά συνέστησε προσοχή όλων να μην καταστραφούν-απαξιωθούν οι δομές αυτές και η πολύτιμη λειτουργία και αξιοπιστία τους..

Με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και ξυλοδαρμού παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις όπως την θέσπιση Ποινικού Μητρώου για εργαζομένους στις δομές και την πρόβλεψη αυστηρών προϋποθέσεων λειτουργίας τους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε δε ότι για το θέμα της Κιβωτού «Η κυβέρνηση προχωρά σε τοποθέτηση νέου ΔΣ το ταχύτερο δυνατό με ανθρώπους υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά. Θα κινηθούμε γρήγορα έχοντας ως βασική έννοια να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά που διαμένουν σε αυτές. Μας ενδιαφέρει οι δομές να μείνουν όρθιες».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline