Σάββατο 27 Απριλίου 2024  05:21:45

Στάση φθοράς της Αστυνομίας ως επικουρίας σε ....δικαστικό κλητήρα σε έξωση της Ι. Κολοβού από FUND για ...15.000 τραπεζική οφειλή. Διαδηλωτές κατά υπουργού Θεοδωρικάκου. Κύριο

Ιωάννα Κολοβού: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στου Ζωγράφου για την έξωσή της από την πρώτη και μόνη κατοικίας της ..

Κλίμα διαμαρτυρίας για τη δοκιμασία της και οργή για τη στάση της Αστυνομίας στο Διαδίκτυο.

Πλήθος κόσμου, με πανώ και συνθήματα κατά της Κυβέρνησης, των Τραπεζών και του υπουργού Παν. Θεοδωρικάκου συγκεντρώθηκε κάτω από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου ζητώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες για την έξωσή της

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού, που βρέθηκε σήμερα αντιμέτωπη με την εισβολή δικαστικού κλητήρα και αστυνομικών στο διαμέρισμά της στου Ζωγράφου προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξωση. Η εικόνα με τη σπασμένη πόρτα από το διαμέρισμα της κ. Κολοβού που πλειστηριάστηκε για χρέος 15.000 και τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις με αποτέλεσμα κόσμος να συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο σημείο και η έξωση προς το παρόν να μην επιτυγχάνεται.

Το απόγευμα εκατοντάδες κόσμου, κάτοικοι του Ζωγράφου, σωματεία, τοπικές κινήσεις, μέλη συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της κ. Κολοβού στην οδό Αβύδου και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Γαρδένιας. Η κ. Κολοβού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, καλώντας τον κόσμο να αγωνιστεί για να μη βρεθεί κανείς άλλος στη θέση της με φόβο για το σπίτι του.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Κυβέρνηση, Ε.Ε., κοράκια, τραπεζίτες, τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.
Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά καταγγελίες και για άλλη δομή φιλοξενίας παιδιών
Βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

«Το σημερινό ήταν τραυματικό - Δεν περίμενα να το υποστώ σε ένα Κράτος Δικαίου»
Μιλώντας στο ethnos.gr, η Ιωάννα Κολοβού σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή όλο το τετράγωνο κάτω από το σπίτι μου είναι γεμάτο από αλληλέγγυους, φίλους – από το ΠΑΜΕ, από την Εργατική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, από διάφορα κόμματα και πολλοί φίλοι. Αυτό εμένα μού έδωσε θάρρος και με συγκινεί, γιατί δεν είναι μόνο για μένα, είναι για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που έπονται.

Γιατί έρχονται πολλοί πλειστηριασμοί, δυστυχώς. Από την άλλη μεριά, προσωπικά δεν ξέρω πού θα καταλήξω και τι θα κάνω και πώς θα πάει. Το σημερινό ήταν πραγματικά πολύ τραυματικό και σοκαριστικό. Δεν περίμενα σε ένα κράτος δικαίου, σε μία δημοκρατία να υποστώ αυτά τα πράγματα».
Αυτή την ώρα οι αλληλέγγυοι πραγματοποιούν πορεία έως την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.

Αστυνομία: Ζητήθηκε η συνδρομή μας στην καταστολή τυχόν αντίστασης
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τις τραγικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννα Κολοβού, όπου της έσπασαν την πόρτα για να ξεκινήσει η διαδικασία έξωσης.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. «σχετικά με τη διαδικασία έξωσης που βρίσκεται από σήμερα 21/22/2022 το πρωί σε οικία ημεδαπής στην περιοχή του Ζωγράφου, διευκρινίζεται ότι ζητήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών αστυνομική δύναμη για την παροχή συνδρομής στον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή, μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του (APΘPO 160 TOY Π.Δ. 141/91)».
Όσα συνέβησαν το πρωί στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Νωρίς το πρωί, αστυνομικοί φέρεται να έσπασαν την πόρτα της με πριόνι και, όπως η ίδια περιγράφει, «τραβώντας με έβγαλαν έξω».
Χαρακτηριστικές της βιαιότητας είναι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ομάδα «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη», όπου η πόρτα της μοναδικής κατοικίας της δημοσιογράφου είναι διαλυμένη:

Προσωρινό «πάγωμα» της έξωσης

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα, σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου μετά από παρέμβαση πολιτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που βρέθηκαν στο σημείο.
Το φορτηγό της μεταφορικής έφυγε χωρίς να έχει αδειάσει το σπίτι, έχοντας βγάλει μόνο μερικά έπιπλα.

Νωρίτερα, αστυνομικοί με κλητήρα μετέβησαν στο σπίτι της και έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι, με την ίδια να δηλώνει πως «τη διέλυσαν» και ότι χτυπήθηκε από τον κλητήρα.
Η Ιωάννα Κολοβού ζούσε στο σπίτι αυτό με τον γιο της. Οι αστυνομικοί τής έδωσαν μόλις λίγα ρούχα, τις δύο γάτες της και τον υπολογιστή της.
Μάλιστα, δεν την άφηναν να μπει στο σπίτι να πάρει ένα ποτήρι νερό...

«Τραβώντας με έβγαλε έξω»

«Δεν με αφήνουν καθόλου. Μιλάμε για αποτρόπαιη κατάσταση, δεν το περίμενα τόσο πολύ. Ούτε στην τουαλέτα δεν με αφήνουν να πάω. "Να πας δίπλα", μου είπε», περιέγραψε η κα Κολοβού, μιλώντας στο OPEN.
Την ίδια ώρα, κατήγγειλε πως χτυπήθηκε: «Με τράβηξε ο κλητήρας, τραβώντας με έβγαλε έξω και με χτύπησε εδώ πέρα» λέει, δείχνοντας το σημείο.
Αχτσιόγλου: Αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι αποτρόπαιες εικόνες

Αναφορά στην υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού, αλλά χωρίς να λάβει απάντηση από τον Χρήστο Σταϊκούρα έκανε η Έφη Αχτσιόγλου.
«Σήμερα το πρωί είδαμε αποτρόπαιες εικόνες στο σπίτι της δημοσιογράφου της κας Κολοβού της οποίας το σπίτι πλειστηριάζεται για μία οφειλή 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζετε» δήλωσε στην πρωτολογία της η κα Αχτσιόγλου απευθυνόμενη προς τον κ. Σταϊκούρα.

Σημείωσε, δε, ότι «την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη τα χρέη της ελληνικής κοινωνίας έχουν αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα. Προς την εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, αυξάνονται και τα κόκκινα, τα οποία μπορεί να εμφανίζονται μειωμένα στους ισολογισμούς των τραπεζών, όμως, εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Υπάρχει ο κίνδυνος για μια νέα γενιά κόκκινων δανείων δημιουργείται εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής και της αύξησης των επιτοκίων», πρόσθεσε.

Η κα Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «συγκεκριμένες τραπεζοκεντρικές επιλογές» που έκανε εξαρχής η κυβέρνηση όπως «στον πτωχευτικό και στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Να υπάρχει πλήρης ελευθερία σε τράπεζες και funds, καμία δεσμευτικότητα των πιστωτών για ρυθμίσεις και καμιά προστασία της πρώτης κατοικίας, πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών».
«Για το 2022 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, και πρώτης κατοικίας, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι» επισήμανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline