Σάββατο 27 Απριλίου 2024  03:08:15

Δημοσκόπηση Alpha: Ολοι πεσμένοι και κολλημένοι- η ΝΔ στο 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23%, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο 11%. – Απογοητευμένοι από τη Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών. Κύριο

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί συσπείρωση ψηφοφόρων του στο μέτριο 74% , και έχει διαρροές κυρίως προς αναποφάσιστους και προς τα δεξιά του.

1.Ολοι καθηλωμένοι και χωρίς να κερδίζουν ικανό μέρος των ψηφοφόρων τους του 2019 ή να διατηρούν τις υψηλές προσδοκίες τους πριν μερικούς μήνες, όπως η Χαριλάου Τρικούπη..Προβάδισμα της τάξεως των 7,3 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23% ΠΑΣΟΚ 11,4%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4,9%, ΜέΡΑ 25 2,7%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 6,2%, αναποφάσιστοι 14,2%.

g1

Συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σε κάθε περίπτωση, οφέλη από το θέμα των υποκλοπών δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ.

g2

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί συσπείρωση ψηφοφόρων του στο 74% και έχει διαρροές κυρίως προς αναποφάσιστους (12%) και όχι τόσο σε άλλο κόμμα.

g3
Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 69% «αιμορραγεί» προς το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ποσοστό 8%, 4% πάει προς το ΜέΡΑ25, 2% προς ΝΔ και ΚΚΕ, ενώ επίσης 12% οδεύει προς τους αναποφάσιστους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline