Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  19:03:44

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ (όχι μόνο αλφαβητικά), βέβαιος πρώτος νικητής στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με ρόλο ευρύτερης επιρροής στην Πελοπόννησο. Κύριο

Kοινή πεποίθηση ήταν και παραμένει ότι η κορυφαία υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, προσωπικότητας της δημόσιας ζωής πρώτης γραμμής, αναβαθμίζει το πολιτικό δυναμικό της Ηλείας και επιπλέον προάγει την πολιτική εκπροσώπηση της ΝΔ στον ευρύτερο χώρο της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για την πιο εύκολη για εκείνο πολιτική θέση-φιλοδοξία στη έως τώρα, πολιτική του καριέρα, μακρά , λαμπρή και κορυφαία. Στην εκλογική περιφέρεια Ηλείας θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συγκεκριμένη απόφαση, γνωστή και συμφωνημένη από μηνών , δημοσιοποιήθηκε επίσημα χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή είχε γνωστοποιήσει ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο. Τότε, είχε αναφέρει πως θα ήταν υποψήφιος στην Α' Αθηνών Ο(όπου είχε διαπρέψει εκλογικά είτε ως υποψήφιος βουλευτής είτε ως υποψήφιος Δήμαρχος)ή στην πατρογονική στην Ηλεία, εξίσου αγαπητή με την μητρική του Αρκαδία, ανάλογα με την απόφαση του πρωθυπουργού. Δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα εκλογιμότητας και μάλιστα άνετης στην πρώτη θέση συνήθως.

Αμέσως μετά το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στη Δυτική Πελοπόννησο προκλήθηκε καταρχήν ευρύτατη αποδοχή της υποψηφιότητας του κ. Αβραμόπουλου με μηνύματα ενθουσιασμού και εκδηλώσεις συσπείρωσης πολλών τοπικών παραγόντων, στελεχών της φιλελεύθερη παράταξης και κοινωνικών στην Πελοπόννησο και την Αττική, καθώς κοινή πεποίθηση ήταν και παραμένει ότι η κορυφαία υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, προσωπικότητας της δημόσιας ζωής πρώτης γραμμής, αναβαθμίζει το πολιτικό δυναμικό της Ηλείας και επιπλέον προάγει την πολιτική εκπροσώπηση στον ευρύτερο χώρο της Πελοποννήσου.

«Ο πατέρας μου είναι από την Ηλεία και έχουμε περιουσιακά στοιχεία και εκεί, αλλά και το Ελληνικό Αρκαδίας είναι το χωριό της μητέρας μου και έχουμε το παραδοσιακό σπίτι εκεί. Ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει αν θα είμαι στην Α' Αθηνών που είναι ο παραδοσιακός χώρος που με ξέρει ο κόσμος ή στην Ηλεία» είχε πει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Είμαι έτοιμος και για τα δύο. Το θέμα είναι να βρεθούν λύσεις και να επιτύχουμε πολιτική συνεννόηση. Με τον πολιτικό λόγο και την συμπεριφορά σου απευθύνεσαι όχι μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά και σε πολίτες από άλλους χώρους. Ως Δήμαρχος, πήρα ποσοστό 58%, δηλαδή ένα 18% των ψήφων δεν ήταν από την ΝΔ, αλλά από άλλους χώρους».

13. 3.2022...Βέβαιος υποψήφιος και πρώτος βουλευτής Ηλείας ο Δημ. Αβραμόπουλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ μετά την αποχώρηση του Κ. Τζαβάρα και την παραίτηση του Βασ. Κοντογιαννόπουλου, με πιεστική την ανάγκη κομματικής συσπείρωσης και νέας δυναμικής.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 03:44

Βασίλης Κοντογιαννόπουλος αρκετά επικριτικός: «Αποσύρομαι από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας. Πιστεύω στην ηγεσία του Κυρ. Μητσοτάκη».

1.Κάτι περισσότερο από αναγκαίος υποψήφιος ο «διεθνής Ελληνας» Δημήτρης Αβραμόπουλος, όνομα βαρύ με ιστορία και κύρος, πολύπειρος και ικανός όσο λίγοι πολιτικοί. Οι περιστάσεις τον φορτώνουν σε ένα ηγετικό ρόλο και πάλι , ως ιδανική επιλογή ενότητας, διεύρυνσης, ανανέωσης και μεγάλης επιρροής, ιδιαίτερα μετά τις περιπτώσεις της απουσίας-απώλειας των κκ Κοντογιαννόπουλου και Τζαβάρα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ηλεία και γενικότερα μετά την φθορά-κόπωση της κυβερνητικής τετραετίας στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
Ανώτερος σε παραταξιακό ήθος και δοκιμασμένη προσφορά επί δεκαετίες ο Αβραμόπουλος θα προσφέρει και πάλι, θα κοσμήσει την εκπροσώπηση στης ΝΔ σε μια νευραλγική γεωγραφική περιφέρεια, αρκετά απορφανισμένη πολιτικά.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι ορισμένοι «εισοδιστές» του Μεγάρου Μαξίμου καθυστερούσαν την τελική ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, σε μια καταφανή προσπάθεια δείξουν ότι «δεν τον έχουμε πολλή μεγάλη ανάγκη» , να του ψαλλιδίσουν τα φτερά και να τονώσουν τη δική τους αξία και θέση στο «οικοσύστημα» τούτο οποίο ταυτίζουν με όλη την ιστορική παράταξη, της οποία θα ορισμένοι υπήρξαν και πολέμιοι και απόντες.

Ιδιαίτερα, όπως λέγεται όταν διαπίστωσαν προ καιρού ότι ο Αβραμόπουλος, με τις πρώτες διαρροές για υποψηφιότητα στη προγονική του Ηλεία( όπως και όπου αλλού, πάντα) προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση, θερμή ανταπόκριση και συσπείρωση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα της φιλελεύθερης παράταξης και της κεντροδεξιάς γενικότερα. Κάτι το σύνηθες για τον δημόσιο άνδρα Αβραμόπουλο.

Η όλη δυναμική υπέρ του, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις των υποψηφιοτήτων του είχε τελικά όχι απλώς αντίκρισμα πρωτιάς στο πρόσωπο του αλλά και ευεργετικές συνέπειες ανόδου όλου του ψηφοδελτίου και ευρύτερα της παράταξης. Κάτι το οποίο θα συμβεί και αυτή τη φορά, καθώς η ανάγκη συσπείρωσης, ανόδου της αυτοπεποίθησης και μαχητικότητας είναι και στον νομό Ηλείας καταφανής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline