Κυριακή 19 Μαϊου 2024  11:22:46

Κοινή επιθυμία και συμφωνία Κυρ. Μητσοτάκη με Κώστα Καραμανλή να είναι υποψήφιος βουλευτής για τρίτη φορά στο προγονικό νομό Σερρών. Είχε πρωτεύσει στις εκλογές του 2015 και 2019. Κύριο

Ετοιμάζεται να περιοδεύσει στην εκλογική περιφέρεια στη οποία τόσο η παραίτηση μεγάλης πολιτικής ευαισθησίας μετά την τραγωδία στα Τέμπη όσο και η τεκμηριωμένη ανάλυσή του στη Βουλή για το ίδιο θέμα προκάλεσαν θετικές εντυπώσεις ευρύτερα. ευρύτερα.

1.Παρά την προσπάθεια ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξουν «λαϊκή αγανάκτηση» και να προκαλέσουν προβλήματα στην υποψηφιότητα του , με μικροσυγκεντρώσεις ο λαός των Σερρών μεγάλη πλειοψηφία του έδειξε να επιθυμεί και πάλι την υποψηφιότητα του τρίτου Κ.Καραμανλή ( 1974). Απόφαση στην οποία τον ενθάρρυνε ο πατέρας του Αχιλλέας Καραμανλής(1929) και ο πρώην Πρωθυπουργός και εξάδελφός του Κώστας Αλέκου Καραμανλής.(1956).Ομοίως την ίδια άποψη, μετά την έμπρακτη και όχι συνήθη , αποδοχή της πολιτικής ευθύνης φέρεται να εξέφρασαν και οι Π. Μολυβιάτης και Πρ.Παυλόπουλος.

2.Μετά την χθεσινή τελική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν είχε καμία αντίρρηση σχετικά, ο τρίτος Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής θα είναι πάλι υποψήφιος βουλευτής. Αυτό γνωστοποιήθηκε από συνεργάτες του και ήδη ετοιμάζεται για τις επόμενες ημέρες πολυήμερη περιοδεία στο νομό.
Εκεί, εξελέγη πρώτος βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές του 2015, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά το σταυρό των συμπολιτών του, κι επανεξελέγη – πάλι πρώτος – στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Σερρών συμμετείχε συμβολικά και στις εκλογές του Ιουνίου 2012, στη μη εκλόγιμη τελευταία τιμητική θέση.
Την περίοδο Ιανουάριος 2016 – Ιούνιος 2019 διετέλεσε Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, οπότε παραιτήθηκε χωρίς να του ζητηθεί στις 4 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την τραγωδία των 57 νεκρών στο δυστύχημα του ΟΣΕ στα Τέμπη..

3.Δεν αποσύρεται ο τρίτος Κώστας Καραμανλής και θέλει να είναι υποψήφιος Σερρών. Το επιθυμούν και έξι στους δέκα νεοδημοκράτες. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 02:39

Σύντομα φέρεται να μεταβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια για επαφές και περιοδεία, ενώ προγραμματίζει σειρά εμφανίσεων σε κανάλια και συνεντεύξεων σε διάφορα ΜΜΕ.

1.Έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Ν.Δ. θέλουν ξανά υποψήφιο τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Άλλωστε στη Βουλή ξεκαθάρισε κατά τρόπο σαφή ότι δεν αποσύρεται από τον δημόσιο διάλογο για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και τη τραγωδία των Τεμπών και σε όλες τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από την Δικαιοσύνη, τη Διοίκηση, την Κυβέρνηση, τη Βουλή την κοινωνία και τα ΜΜΕ...Είναι αποφασισμένος να είναι παρών συμμέτοχος όπου κληθεί απαραίτητος και με επιχειρήματα για την αλήθεια διαχρονικά.

2. Παράλληλα, μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας 21 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η έρευνα της GPO έγινε για λογαριασμό του STAR και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Εκτός από την πρόθεση ψήφου ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «Όχι και Μάλλον Όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι και μάλλον ναι» απαντά το 34%. Ωστόσο, 6 στους 10 ψηφοφόροι της Ν.Δ θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.

4.Όχι από το σύνολο των ψηφοφόρων- Ναι από τους Νεοδημοκράτες

Αρνητικοί είναι στην πλειοψηφία τους οι πολίτες στο ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το εάν πρέπει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής να είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές «Όχι» και «Μάλλον όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι» και «Μάλλον ναι» απαντά το 34%.

Ωστόσο, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς 6 στους 10 ψηφοφόροι της θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα