Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  14:08:39

Μετράει ημέρες ο κ. Κασσελάκης... Αμφίβολο εάν θα επιβιώσει έως τις Ευρωεκλογές, αρχές Ιουνίου. Σταθερά κάτω από 10% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ στα νέα γκάλοπ. Κύριο

Νέα κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα της Π.Γ. παρόντος του κ. Κασσελάκη. Όλο και πληθαίνουν οι επικριτές του, αρκετοί πλέον ανάμεσα σε όσους τον ψήφισαν για πρόεδρο.

Κατά ένα 24ωρο μετατέθηκαν οι κρίσιμες -αν αυτές υπάρξουν εν τέλει- αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τη σύγκληση έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής και το 4ο Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο ν' αρχίσει την προσεχή Πέμπτη.

Ύστερα από σχεδόν έξι ώρες συνομιλιών, διαβουλεύσεων και μπόλικης αντιπαράθεσης, ως αποτέλεσμα της επιστολής του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία του από τη συνεδρίαση του Οργάνου ενόσω βρίσκεται στο Λονδίνο, τα μέλη δεν κατέληξαν επί της ουσίας σ' έναν κοινό τόπο κι έτσι προτιμήθηκε να επανέλθουν το απόγευμα της Τρίτης (20/2) με στόχο να βρεθεί μια σχετικώς αποδεκτή λύση στο αδιέξοδο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε επιβεβαίωσε την επανάκληση της ΠΓ. Σ' αυτήν πάντως υιοθετούνται φράσεις του προέδρου για «χίμαιρες» και «σενάρια συνωμοσιολογίας», φαινόμενα απέναντι στα οποία στέκονται όλα τα μέλη του οργάνου. Σημειώνεται επίσης ότι είναι κοινή η προσπάθεια «να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του κόμματος», άρα είναι «η ώρα των μελών τα οποία και έχουν τον λόγο». Κάτι που ζητά επιτακτικά ο νυν πρόεδρος.

Τέλος, γίνεται κάλεσμα προς τη βάση για συμμετοχή στο Συνέδριο, γεγονός που αντανακλά την πρόθεση της πλειονότητας να διεξαχθεί κανονικά άνευ ακύρωσης. Όπως δηλαδή υπογράμμισε ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης στη δική του επιστολή. Κι ας ακούστηκε εντός της αιθούσης, δια στόματος Γιάννη Ραγκούση, πως ο ίδιος το ακυρώνει.

Φαινομενικά δηλαδή γίνεται μια πρώτη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και στην παρούσα φάση να μην υπάρξει εκτροχιασμός. Ναι μεν στη συνεδρίαση τέθηκε θέμα αμφισβήτησης των μονομερών ενεργειών του προέδρου άνευ ειδοποίησης, καθώς ακόμη και στελέχη που τον υπερασπίζονται ενίοτε εξέφρασαν τις ενστάσεις του μέσα από τη φράση «είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα». Υπάρχουν οπότε και ακούγονται αντίθετες φωνές.

Ταυτόχρονα όμως επικράτησε η λογική της διατήρησης των ισορροπιών σε αυτήν την κομβική περίοδο και λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία διαδικασία της παράταξης. Τουλάχιστον μέχρι ο ίδιος να παρέχει ενώπιων της ΠΓ τις εξηγήσεις για το τι θέλει να κάνει και ποιον δρόμο σκοπεύει ν' ακολουθήσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline