Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  21:50:14

«Το Σύνταγμα είναι η νέα αρχή κινητοποιήσεων όχι το τέλος...». Διαθέσεις των αγροτών να εντυπωσιάσουν στην Αθήνα, έντονα, μαζικά και ίσως απείθαρχα «Μητσοτάκης xθες στον STAR: «Oχι σε νέες παροχές- Όχι σε νέα τους κλιμάκωση, μετά την Αθήνα». Κύριο

Χρυσοχοΐδης: Στην Αθήνα θα κατέβει λογικός αριθμός τρακτέρ - Θα αποχωρήσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σημείωσε ότι θα υπάρχουν συνέχεις ενημερώσεις της αστυνομίας στους πολίτες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση.

Κατηγορηματικός ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΤΑΡ επανέλαβε .ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες στην οικονομία για νέες παροχές προς τους αγρότες και επιπλέον ότι ελπίζει πως μετά τη συγκέντρωση της Αθήνας σήμερα, να επιστρέψουν στα χωράφια και τα μαντριά τους και να μη επιδοθούν σε νέες κινητοποιήσεις με τρακτέρ στα μπλόκα.

Ωστόσο από χθες με τις καθόδους των πρώτων τρακτέρ προς την Αθήνα από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία κυριαρχούσε η διάθεση «Το Σύνταγμα είναι η νέα αρχή κινητοποιήσεων όχι το τέλος...». Εντονες οι προθέσεις των αγροτών να εντυπωσιάσουν στην Αθήνα, έντονα, μαζικά κατά χιλιάδες και ίσως απείθαρχα λχ. παρά την συμφωνία με την Αστυνομία για μικρούς αριθμούς τρακτέρ, αγροτικών αυτοκινήτων και αγροτών, οι οποίοι θέλουν να διανυχτερεύσουν στο Σύνταγμα απόψε το βράδυ.

Από νωρίς σήμερα αναμένονται να φτάσουν στο Κάστρο Βοιωτίας και τα υπόλοιπα τρακτέρ, για την αναγκαία τελική σύσκεψη συντονισμού και της όλης εκδήλωσης της πορείας στην Αθήνα, Αντίστοιχα σήμερα το πρωί θα γίνει στο Αίγιο η συγκέντρωση των τρακτέρ και αγροτικών από την Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα, Τρίτη 20/02 στις 17:30 αναμένεται να γίνει η προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:00 θα βρεθούν οι αγρότες στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριό τους. Με ομιλίες εκπροσώπων και τελικό ψήφισμα αιτημάτων και νέων κινητοποιήσεων σε πανελλήνιο επίπεδο.
Μάλιστα, αρκετοί αγρότες έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να διανυκτερεύσουν στη πλατεία Συντάγματος και να έλθουν σε επαφή με βουλευτές και στελέχη κομμάτων.

Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχει κοινή συμφωνία αριθμών ανάμεσα σε αγρότες και ΕΛΑΣ και ειδικότερα ότι αναμένεται στο Σύνταγμα, και με τη βοήθεια της Τροχαίας, να φτάσουν μόνο 150 τρακτέρ και 3.000 αγρότες με ολίγα λεωφορεία και Ι.Χ.
Επίσης, έχει ζητηθεί να αυξηθούν τα δρομολόγια στα Μέσα μεταφοράς ώστε να επιβιβάζονται οι αγρότες απευθείας.

2.Για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, την κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και για την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Γίνονται συνεννοήσεις ώστε η διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα να γίνει με ασφάλεια και τάξη, ανέφερε και σημείωσε ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει τις πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη και δικαιούνται και εδώ να διαδηλώσουν. Το ζήτημα, πρόσθεσε, είναι αυτή η κινητοποίηση να γίνει με ασφάλεια και σχετική ευταξία ώστε να μη διαταραχθεί η τάξη και η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρεθεί λογικός αριθμός τρακτέρ τα οποία θα σταθμεύσουν σε σημεία που θα ορίσει η αστυνομία. Σημείωσε ότι θα υπάρχουν συνέχεις ενημερώσεις της αστυνομίας στους πολίτες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση. Όπως υπογράμμισε μέχρι την Τέταρτη το μεσημέρι τα τρακτέρ θα έχουν αποχωρήσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline