Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  14:31:03

Πιο ακραίος ηγέτης, από όλους, στη Ευρώπη ο «κεντρώος» Εμ. Μακρόν απέτυχε να πείσει για πόλεμο κατά της Ρωσίας. Αναδίπλωση πλήρης, μετά την απειλή Κρεμλίνου: Άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εάν σταλούν στρατεύματα. Κύριο

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε με έμφαση ότι θα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, αν χώρες μέλη της Συμμαχίας στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ακραίος στις φιλοπόλεμες επιδιώξεις του, φανατικός ο άλλοτε κεντρώος ο Γάλλος πρόεδρος απέτυχε στο κήρυγμα φιλοπόλεμης αδιαλλαξίας του στην ηγετική σύσκεψη, που προκάλεσε στο Παρίσι..«Δεν είναι σε καμία περίπτωση προς το συμφέρον των χωρών αυτών. Θα πρέπει να το γνωρίζουν», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διακήρυξε, αιφνιδιάζοντας τους πάντες,(ακόμα και το Πεντάγωνο των ΗΠΑ) ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί» το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων για να στηρίξουν την Ουκρανία στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας.

«Το ίδιο το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο αποστολής κάποιων στρατευμάτων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ σημαντικό νέο στοιχείο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα υπήρχε κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ στην περίπτωση αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ απάντησε: «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συζητήσουμε όχι για το αν είναι ενδεχόμενη, αλλά για το αν είναι αναπόφευκτη (μια άμεση σύγκρουση)».

Μακρόν: «Αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Την αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά το πέρας των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Ομάδα κρατών προτίθεται να παραδώσει στο Κίεβο πυραύλους μέσου αλλά και μακρού βεληνεκούς, όπως είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν πως στηρίζουν την πρόταση της Τσεχίας να αγοράσουν από κοινού πυρομαχικά εκτός Ευρώπης για λογαριασμό της Ουκρανίας.
«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη».

«Δεν πρέπει να αποκλειστεί και η αποστολή στρατευμάτων»

Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ της Δευτέρας, αναγνωρίζοντας πάντως πως σε αυτό το στάδιο «δεν υπάρχει συναίνεση» γι' αυτό.
«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, (...) χερσαίων στρατευμάτων. Όμως τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline