Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  16:17:14

Σήμερα η πρώτη δίκη από οικογένειες για τα θύματα στα Τέμπτη. –Οι συγγενείς του ελεγκτή διεκδικούν 1 εκατ. ευρώ αποζημίωση. Οι φήμες για μεγαλύτερα ποσά. Κύριο

Άλλοι στενοί συγγενείς και οικογένειες φέρονται να ζητήσουν από τη Δικαιοσύνη μεγαλύτερα ποσά.

Ανάλογα με τη περίπτωση, μετά μάλιστα καταδίκη(ή έστω βέβαιη παραπομπή)λη όχι μόνο στελεχών του ΟΣΕ και συναφών Οργανισμών αλλά και κυβερνητικών παραγόντων, πρώην υπουργών, γενικών κ.α.

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η πρώτη αγωγή αποζημίωσης για τα Τέμπη, επί τη βάσει εργατικού δυστυχήματος.
Η αγωγή έχει κατατεθεί από συγγενείς ελεγκτή που επέβαινε στην αμαξοστοιχία και έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα. Οι προσφεύγοντες, εκπροσωπούμενοι από τον επίτιμο δικαστικό λειτουργό Παναγιώτη Αθανασόπουλο, στρέφονται κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellinic Train, ζητώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την απώλεια του συγγενούς τους.

-Ειδικότερα , σήμερα Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει ορισθεί να αρχίσει η πρώτη δίκη για τα Τέμπη μετά την αγωγή που έχουν καταθέσει 4 συγγενείς του 62χρονου ελεγκτή που επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία κατά της Hellenic Train και με την οποία ζητούν αποζημίωση περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη εξαιτίας της απώλειας.

Τι αναφέρεται στην αγωγή

Ειδικότερα, η σύζυγος, οι δύο γιοι και η αδελφή του ελεγκτή επικαλούνται πορίσματα πραγματογνωμόνων σχετικά με τη μη λειτουργία των συστημάτων ελέγχου κατάληψης πεδίων γραμμής και της φωτοσήμανσης.
Όπως τονίζουν εάν λειτουργούσαν τα συστήματα και η φωτοσήμανση ενώ παράλληλα ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας ακολουθούσε τον Γενικό Κανονισμό Κυκλοφορίας, το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί.

Αντιθέτως, όμως, όπως αναφέρεται στην αγωγή δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, με αποτέλεσμα ο σταθμάρχης να είναι ο μόνος που επόπτευε την πορεία των αμαξοστοιχιών, δεν λειτουργούσε το εγκατεστημένο επί των γραμμών και των συρμών σύστημα ETCS και η παράλληλη λειτουργία των πεδίων γραμμής και της φωτοσήμανσης.
Έτσι, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας κινείτο με εντολή σταθμάρχη κατά παράβαση των κανόνων κυκλοφορίας συρμών.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της έρευνας του εφέτη- ανακριτή ασκήθηκαν προ ημερών όπως έγραψε το onlarissa.gr διώξεις σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train A.E.
Η δίωξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της Α.Ε. οι οποίοι διώκονται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Έτσι, συνολικά έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος συνολικά 33 στελεχών, με τα υπόλοιπα 31 που είναι στελέχη του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ να διώκονται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline