Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  15:35:28

Βαδίζει προς διψήφιο ποσοστό το κόμμα του Κυρ. Βελόπουλου στις Ευρωεκλογές. Μαύρος «Τα ποσοστά στα κόμματα, δεξιά της. ΝΔ δεν είναι όλα από ακροδεξιούς. Δεν είναι όλα Άκρα Δεξιά». Κύριο

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σε διψήφιο ποσοστό ο Κ. Βελόπουλος – Πώς κρίνεται η παρέμβαση Τσίπρα.

Σταθερά πρώτη η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση-Ενισχύεται ο Κ. Βελόπουλος

Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, οι πολίτες απαντούν για την στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο, την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα καθώς επίσης και για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις Ευρωεκλογές.

Σταθερό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΠαΣοΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη τρίτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ACTION 24. Μάλιστα, τάσεις ανόδου καταγράφει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με το κόμμα να συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,9%, με τη διαφορά με το ΠαΣοΚ να τοποθετείται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες (13,9%). Στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,2%, το ΚΚΕ με 10,1%, η Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και η Νέα Αριστερά με 3,3%. Αντίθετα, κάτω από το 3% βρίσκονται οι Σπαρτιάτες με 2,7% και ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Σε σύγκριση με τη προηγούμενη δημοσκόπηση, μικρές απώλειες κατέγραψαν η Νέα Δημοκρατία (0,4 μονάδες), το ΠαΣοΚ (0,7 μονάδες), ο ΣΥΡΙΖΑ (0,6 μονάδες) και η Πλεύση Ελευθερίας (0,2 μονάδες). Αντίθετα, μικρή άνοδο σημείωσαν το ΚΚΕ (0,7 μονάδες), η Ελληνική Λύση (0,7 μονάδες) και η Νίκη (0,4 μονάδες). Αμετάβλητα τα ποσοστά των Σπαρτιατών και της Νέας Αριστεράς.

Δημοσκόπηση MRB: Άνοδος της Ελληνικής Λύσης , με αναγωγές κοντά στο 10%.

Διατηρείται η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB, που παρουσιάστηκε απόψε στο OPEN, καθώς το κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 29% στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (11.1%), μια μονάδα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (10.1%).
Παράλληλα, διαπιστώνεται άνοδος της Ελληνικής Λύσης, που έχει ποσοστό 7,8%, ξεπερνώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (7%).
Το κόμμα Νίκη στη δημοσκόπηση λαμβάνει ποσοστό 2.5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας 2.3%. Ακολουθούν οι Σπαρτιάτες με 2%, η Νέα Αριστερά με 2.4% και το Μέρα25 με 1.8%.

Αναφορικά, με την πρόθεση ψήφου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει τα εξής:
 ΝΔ 28%
 ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,7%
 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 8,8%
 Ελληνική Λύση 7,5%
 ΚΚΕ 7%
 Νίκη 3%
 Πλεύση Ελευθερίας 2,8%
 Νέα Αριστερά 2,4%
 Σπαρτιάτες 2,1%
 ΜέΡΑ25 1,9%
 Αδιευκρίνιστη ψήφος 22,9%

Η αυξανόμενη απήχηση και η άνοδος στις δημοσκοπήσεις «δεξιά της Δεξιάς ΝΔ», που φαίνεται να ξεπερνούν συνολικά το 15%, σημείωσαν μια παρατήρηση βάθους του Δημήτρη Μαύρου « Τα ποσοστά στα κόμματα , δεξιά της. ΝΔ δεν είναι όλα από ακροδεξιούς. Δεν είναι όλα Άκρα Δεξιά». Προφανώς ότι πρόκειται για ψήφους διαμαρτυρίας και αποστασιοποίησης από την «κεντρώα-πασοκική ΝΔ», μαζί με άλλους που δηλώνουν ανένταχτοι και αναποφάσιστοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline