Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:29:00

Ο πόλεμος του υπόκοσμου, για τον έλεγχο των 500 πρατηρίων καυσίμων, συνεχίζεται αδίστακτος. Νονοί της νύχτας γύρω από την εκβιαστική έκρηξη στον Πειραιά, άλλοι εκτελεσθέντες και άλλοι εκτελεστές. Κύριο

Οι Αρχές εκτιμούν πως 500 περίπου βενζινάδικα είναι υπό καθεστώς «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» ανάμεσα σε κυκλώματα του υποκόσμου, είτε για πωλήσεις νόμιμων καυσίμων είτε νοθευμένων με ολόκληρο μηχανισμό νοθείας βενζίνης και πετρελαίου από την Βουλγαρία.

Ο «πόλεμος της νύχτας» και το μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο του συγκεκριμένου πρατηρίου, όπως και σε διάφορα άλλα κερδοφόρα. - Την ουσιαστική διαχείριση είχε άνδρας που δολοφονήθηκε πρόσφατα σε βενζινάδικο - Αμέσως μετά προσπαθούσε να το ελέγξει γνωστός σκληρός ποινικός -

Σε πλήρη λειτουργία ήταν το βενζινάδικο το οποίο δέχθηκε την βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός του, υπήρχαν και οι υπάλληλοι, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών που τα ξημερώματα της Παρασκευής τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά.

Πρόκειται για μεγάλο και κεντρικό βενζινάδικο γνωστής εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός πως ως ιδιοκτήτης του βενζινάδικου εμφανίζεται ένας άνδρας, τον ουσιαστικό έλεγχο, κατά αστυνομικές πηγές, είχε άτομο από τον χώρο της νύχτας το οποίο πρόσφατα είχε δολοφονηθεί μετά από ενέδρα, επίσης σε πρατήριο καυσίμων το οποίο ήταν της ιδιοκτησίας του.

Μετά την δολοφονία του, είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να το αποκτήσει ένας σκληρός ποινικός ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να είχε βρει τρόπο για να συμφωνήσει μαζί του. Στην αλληλουχία αυτή, φαίνεται πως η Ελληνική Αστυνομία αναζητά το κίνητρο για την βομβιστική επίθεση, καθώς δεν αποκλείεται μέσα από το μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο του συγκεκριμένου πρατηρίου να κρύβεται η επιθυμία για περαιτέρω ισχύ στον χώρο της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. και από στοιχεία από μαρτυρίες κατοίκων που συλλέγουν οι Αρχές, πριν από έναν μήνα, είχαν πέσει πυροβολισμοί στο σημείο από διερχόμενο όχημα.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και μαφιόζικης επίθεσης.
Το σημείο που βρίσκεται το βενζινάδικο είναι σε κατοικημένη περιοχή ενώ έσπασαν τζάμια από πολυκατοικίες πλησίον της επιχείρησης.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και την Κατεχάκη, σύμφωνα με πληροφορίες.
Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά: Το κίνητρο ερευνούν οι Αρχές – Τι είπε κάτοικος της περιοχής
Οι Αρχές εκτιμούν πως 500 περίπου βενζινάδικα είναι υπό καθεστώς «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

Η κάτοικος της περιοχής, κ. Βούλα, ανέφερε στο MEGA:

«Εγώ επειδή κοιμάμαι αργά, 3.15 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, άνοιξαν τα παράθυρα, έσπασαν τζάμια και μύριζε μπαρούτι. Όλη η πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω, και το αμάξι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πριν από έναν μήνα είχαμε ακούσει πυροβολισμούς δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Δεν ξέρω ποιος θα μας αποζημιώσει», δήλωσε.
«Όλα τα τζάμια σπάσανε στο σπίτι μας ευτυχώς δεν ήμουν κοντά σε κάποιο», συμπλήρωσε.
Πριν από μισή ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ένα σκούρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες εντοπίστηκε στην γέφυρα Καλυφτάκη, η αστυνομία του έκανε σήμα να σταματήσει και αυτό δεν σταμάτησε. Έτσι ξεκίνησε καταδίωξη ενώ εξετάζεται εάν αυτό το γεγονός συνδέεται με το περιστατικό στον Πειραιά.

Το χρονικό

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 3:20. Το πρατήριο υγρών καυσίμων βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα από το ωστικό κύμα που είχε ακτίνα 50 μέτρων, έσπασαν τζάμια σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικόπεδο αυτό είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline