Σάββατο 27 Απριλίου 2024  09:37:26

Έμμα Στόουν: Το ενδιαφέρον βιογραφικό της μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, υποψήφιας για Οσκαρ πρώτου ρόλου τη Δευτέρα. Κύριο

Στα 35 της, η -συνήθως- κοκκινομάλλα Έμμα Στόουν που έχει τεράστιες επιτυχίες στο βιογραφικό της, ανάμεσα τους τα εξαιρετικά Υπηρέτριες και Lala Land, εδώ και λίγες ημέρες είναι η πιο πολυσυζητημένη κινηματογραφική σταρ λόγω της συμμετοχής της στην ταινία Poor Things και της μεγάλης της νίκης στις Χρυσές Σφαίρες.

Η Έμμα Στόουν έχει γίνει viral με τον ρόλο της στην ταινία Poor Things

Ποιος θα το περίμενε-ή ίδια πάντως όχι- ότι το κορίτσι που ήρθε στο προσκήνιο στις αρχές της χιλιετίας με αισθηματικές κομεντί πιο... light περιεχομένου, θα κέρδιζε Όσκαρ και θα διεκδικούσε οσονούπω ένα ακόμα, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Γιώργου Λάνθιμου.

Στα 35 της, η -συνήθως- κοκκινομάλλα Έμμα Στόουν που έχει τεράστιες επιτυχίες στο βιογραφικό της, ανάμεσα τους τα εξαιρετικά Υπηρέτριες και Lala Land, εδώ και λίγες ημέρες είναι η πιο πολυσυζητημένη κινηματογραφική σταρ λόγω της συμμετοχής της στην ταινία Poor Things και της μεγάλης της νίκης στις Χρυσές Σφαίρες.

O Λάνθιμος σκηνοθετεί το βέλασμα της Έμμα Στόουν

Ποια είναι η Έμμα Στόουν

Η Έμιλι Τζιν «Εμα» Στόουν γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1988 στο Σκότσντειλ της Αριζόνας. Είναι 35 ετών κι ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού.
Emma Stone: Η chic εμφάνιση στη συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Άρχισε να παίζει όταν ήταν 11 ετών, με τον πρώτο της σκηνικό ρόλο σε μια νεανική θεατρική παραγωγή Ο αέρας στις ιτιές. Κατά τη διάρκεια του γυμνασίου, εμφανίστηκε σε 16 θεατρικές παραγωγές όπως Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι και Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Μετά το εξάμηνο σε καθολικό γυμνάσιο θηλέων, τα παράτησε για να επικεντρωθεί στην υποκριτική. Για να πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να μετακομίσει στο Λος Άντζελες, έφτιαξε μια παρουσίαση PowerPoint με τον τίτλο Project Hollywood, με θέμα το τραγούδι της Μαντόνα, Hollywood.
Η τακτική της αποδείχθηκε επιτυχημένη και τον Ιανουάριο του 2004, σε ηλικία 15 ετών, η Στόουν μετακόμισε με τη μητέρα της στο Λος Άντζελες.

Emma Stone: Η chic εμφάνιση στη συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Υπήρξε μέλος του καστ της τηλεοπτικής σειράς Drive, ενώ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κωμωδία Superbad το 2007. Συμμετείχε στις ταινίες The House Bunny (2008) και Ghosts of Girlfriends Past (2009). Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στις ταινίες Zombieland και Paper Man το 2009.
Το 2010 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία Εύκολη...κατά λάθος σε έναν ρόλο που της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ηθοποιού σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.
Το 2012 θα υποδυθεί την Γκουέν Στέισι στην ταινία The Amazing Spider-Man, η οποία θα αποτελεί ένα αυτόνομο κεφάλαιο στη σειρά ταινιών Spider-Man και θα ακολουθεί την ιστορία από την αρχή.

Η Έμμα Στόουν στα SAG Awards το 2012 για την ταινία Υπηρέτριες /Φωτογραφία AP Images/Matt Sayles
Ένας από τους καλύτερους ρόλους της δόθηκε στην ταινία του 2011 Υπηρέτριες. Σε αυτήν υποδύθηκε την απόφοιτο κολεγίου κι επίδοξη συγγραφέας Eugenia "Skeeter" Phelan, μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Κάθριν Στόκετ. Η ταινία ήταν υποψήφια τόσο για Όσκαρ όσο και για Χρυσή Σφαίρα (καλύτερης ταινίας). Την ίδια χρονιά, ο Στόουν πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ρομαντική κωμωδία Τρελή χαζή αγάπη, δίπλα στον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Στιβ Καρέλ.

Το 2014, έλαβε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ για το ρόλο μιας αναρρώμενης τοξικομανής και κόρης ενός σταρ του Χόλιγουντ, που υποδύθηκε ο Μάικλ Κίτον, στο δράμα/κωμωδία, Birdman.

Το 2016, η Στόουν έλαβε το πρώτο της βραβείο Χρυσής Σφαίρας για την ερμηνεία της ως επίδοξη ηθοποιό στο μιούζικαλ ταινιών επιτυχίας La La Land, με συμπρωταγωνιστή τον Γκόσλινγκ. Η ταινία κέρδισε επτά βραβεία Χρυσής Σφαίρας, τα περισσότερα που κέρδισε οποιαδήποτε ταινία στην ιστορία των βραβείων. «Αυτή είναι μια ταινία για ονειροπόλους και νομίζω ότι η ελπίδα και η δημιουργικότητα είναι δύο από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο και αυτό είναι το θέμα αυτής της ταινίας», είπε η Στόουν στην ομιλία αποδοχής της.

Ακολούθησε με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 2017 La La Land, που έλαβε συνολικά 14 υποψηφιότητες, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε O Τιτανικός και τo All About Eve.

To 2018 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Γιώργο Λάνθιμο στην ταινία Η Ευνοούμενη, που χάρισε στην ίδια μια ακόμα υποψηφιότητα για Οσκαρ, αυτή του Β' Γυναικείου ρόλου και χάρισε στην πρωταγωνίστρια Ολίβια Κολμαν το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Το 2024 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εκείνη, αφού στις 8 Iανουαρίου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείο Ρόλου για Κωμωδία ή Μιούζικαλ, για την ταινία του Λάνθιμου, Poor Things. Θεωρείται βέβαιο ότι τόσο η ταινία όσο κι η ίδια θα είναι ανάμεσα στις υποψηφιότητες των επερχόμενων βραβείων Όσκαρ.

Trivia για την Έμα Στόουν

Η Στόουν επέλεξε το όνομα «Έμα» όταν έκανε εγγραφή στο Σωματείο Ηθοποιών (Screen Actors Guild - SAG) μιας και το όνομα «Έμιλυ Στόουν» ήταν ήδη καταχωρημένο. Η οικογένεια και οι φίλοι της την φωνάζουν Έμιλυ.
Αν και είναι γνωστή ως κοκκινομάλλα, η Στόοουν στην πραγματικότητα είναι φυσική ξανθιά. Κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο της ρόλο ως έφηβη, αφότου έβαψε τα μαλλιά της καστανά σκούρα.
Εκτός οθόνης, η Στόουν έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ στα τέλη του 2014, πρωταγωνιστώντας ως Σάλι Μπόουλς στην αναβίωση του Καμπαρέ, με τον Άλαν Κάμινγκ.

Η Εμμα Στόουν το 2022 σε συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Αθήνας /Φωτογραφία NDP Phoo Agency
Έχει λάβει επίσης επαίνους για τις συχνές εμφανίσεις της ως οικοδέσποινα της διάσημης χιουμοριστικής εκπομπής Saturday Night Live.
Emma Stone: Στις κερκίδες του ΣΕΦ για τον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού!
Είναι πλέον στενή φίλη του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου κι έχει έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο φωτογραφήθηκε στην Αθήνα από εκείνον για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού W.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline