Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:27:15

Ομάδες αναρχικών της βίας, σε ανασυγκρότηση και νέα δράση προκαλούν την «ευταξία Χρυσοχοΐδη». Με επιθέσεις κατά ΜΑΤ σε Πολυτεχνειούπολη, Αριστοτέλειο, Εξάρχεια. Κύριο

Το φαινόμενο ανησυχεί καθηγητές και φοιτητές.


Κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη, στη διάρκεια πάρτι, έβαλαν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα και πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς.

Άλλη μια νύχτα έντασης και επεισοδίων προκάλεσε ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων, οι οποίοι γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη, την ώρα που νεαροί πραγματοποιούσαν μεταμεσονύκτιο πάρτι.

Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους στην Υμηττού και σε επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα τέσσερα εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα τρία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στη συνέχεια επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και καδρόνια προς τους Αστυνομικούς που επιτηρούσαν στο σημείο και έστησαν οδοφράγματα. Για περίπου μισή ώρα η οδός Υμηττού θύμιζε πεδίο μάχης με τους άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους νεαρούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας διέκοψαν την κυκλοφορία στο σημείο, ενώ η πυροσβεστική έσβησε τις φωτιές.

Οι κουκουλοφόροι επέστρεψαν στην Πανεπιστημιούπολη, ωστόσο, κατά πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα, περίπου δέκα εξ αυτών επανήλθαν και εξαπέλυσαν επίθεση με φωτοβολίδες και μολότοφ προς τη Διεύθυνση των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Μετά τα επεισόδια, οι κουκουλοφόροι ξαναμπήκαν στην Πανεπιστημίουπολη χωρίς οι Αστυνομικοί να προχωρήσουν σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline