Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:09:56

Τα αστακοκάραβα του Στ. Κασσελάκη κρύβουν μυστικά κατά την Κυβέρνηση. Ζητάει να ξεκαθαρίσει ιδιοκτησία (που απαγορεύεται πλέον) διαχείριση και εισοδήματα. Κύριο

Με παράλληλη επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα μετά τις αποκαλύψεις Κοντονή για παρακράτος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος - Απάντηση μέσω διαρροής από την Κουμουνδούρου - «Πλήρης σιωπή που υποδηλώνει ενοχή και άδειασμα ταυτόχρονα» ανταπαντούν κυβερνητικές πηγές.

Απαντήσεις ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επικαλούμενος το δημοσίευμα του Πρώτου ΘΕΜΑτος που κυκλοφόρησε αυτή την Κυριακή και παρουσιάζει τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες σχολιάζουν ειρωνευόμενοι πως ο κ. Μαρινάκης έκανε «μια... συγκλονιστική ανακάλυψη». Από πλευράς του κυβερνητικού στρατοπέδου ανταπάντησαν πως η εν λόγω διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απάντηση και πως «στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα».

Στο δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος παρουσιάζονται λεπτομέρειες σχετικά με την επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ την οποία ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του, παρά το γεγονός πως ο νόμος (της εποχής Τσίπρα) το απαγορεύει για προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Με αγκυροβόλιο το λιμάνι του Νιου Μπέντφορντ, κινητήρια δύναμη της φαλαινοθηρίας τον προηγούμενο αιώνα, ο κ. Κασσελάκης άνοιξε πανιά 60 μίλια από τη Βοστώνη, με τη γνωστή (από την Osios LLC, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ) μέθοδο: LLC σημαίνει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται προσωπικά για τις όποιες ζημίες της επιχείρησης. Και φυσικά η φορολογική έδρα της TM Lobsering είναι, όπως και της Osios LLC, το Ντέλαγουερ, o επίσημος φορολογικός παράδεισος των ΗΠΑ, όπου οι εταιρείες LLC απολαμβάνουν τα φορολογικά προνόμια μιας offshore χωρίς να θεωρούνται εξωχώριες» αναφέρεται στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής που κυκλοφόρησε.

Όπως δημοσιεύει μεταξύ άλλων το Πρώτο Θέμα, «η TΜ Lobstering LLC, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γιατί τότε; Τα πράγματα είναι μάλλον απλά - o κ. Κασσελάκης είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία: η βιομηχανία του αστακού στην περιοχή υπέφερε λόγω του κλεισίματος των εστιατορίων εξαιτίας της καραντίνας, πολλοί από τους ψαράδες είχαν εγκαταλείψει τον κλάδο και οι τιμές για τα αλιευτικά σκάφη και τις άδειες ψαρέματος ήταν χαμηλές. Η σύσταση της εταιρείας έγινε στο τέλος εκείνης της δραματικής αλιευτικής σεζόν - αλλά οι επόμενοι μήνες έφεραν μια θεαματική ανάκαμψη στον κλάδο δικαιώνοντας την επενδυτική επιλογή Κασσελάκη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ανακοίνωσή του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιες είναι οι ακριβείς δραστηριότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Κασσελάκης «συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι' αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε» και συνεχίζει λέγοντας πως «καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν "αδιαμεσολάβητα" και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων».
Απόσπασμα από τα αμερικανικά αρχεία Federal Lobster Vessels για την εταιρεία TM Lobstering LLC (Kasselakis, Stefanos) στην οποία ανήκουν τα καράβια «Debbie Ann», «Timothy Michael»
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό και τις εταιρείες με τα «αστακοκάραβα» όπως τα αποκάλεσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Από την άλλη, στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής, σε συνέχεια της παραδοχής Κούλογλου για «πολιτικές αποφάσεις» στην υπόθεση της Novartis, μετά τα «παρα- υπουργεία» αποκαλύπτει ολόκληρο «παρα- σύστημα» στην υπόθεση, που στήθηκε από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Από τα δημοσιεύματα, εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα. Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι' αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε; Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη «ατυχείς» στιγμές είχε; Τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών του;

Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου».

Τι απαντούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχολιάζουν ειρωνευόμενοι πως ο κ. Μαρινάκης έκανε «μια... συγκλονιστική ανακάλυψη». «Έμαθε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις Η.Π.Α, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!» σημειώνουν και συνεχίζουν «δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να "συγκαλύπτουν" το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη. Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν "συναντήσει" κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη...».

Ανταπάντηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν από την πλευρά τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη «χωρίς να απαντήσει και μάλιστα με πηγές». «Για Κασσελακη τη μπάλα στην εξέδρα και για Τσίπρα πλήρης σιωπή που υποδηλώνει ενοχή και άδειασμα ταυτόχρονα» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline