Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:20:00

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Την παραίτησαν από το Μαξίμου... Απέκρυψε την αλήθεια, υπέκλεψε τα στοιχεία, μετά δύο πρόθυμων συνεργών, πίσω από την πλάτη της υπουργού Ν. Κεραμέως. Κύριο

Αντιπολίτευση :Ομολογία σκανδάλου από την κυβέρνηση • Αποκεφαλίζουν τους υφιστάμενους για να γλιτώσουν την υπουργό • Μπαράζ επιθέσεων από την αντιπολίτευση.

1.Υπήρχε και σκοτεινό παρασκήνιο ιδιοτέλειας και παραγοντισμών και μέθοδοι ανομίας, παράβαση ιεραρχίας και απόκρυψη της αλήθειας. Ψευδής ο ισχυρισμός της Ευρωβουλευτού ότι οι διευθύνσεις ήταν από δικές της κάρτες, επιστολογραφία και γενικώς επικοινωνίες του γραφείου της και όχι -όπως κατέδειξε έρευνα πασόκων του Μαξίμου, παράλληλα με τη δικαστική- ότι υπήρξε κλοπή των καταλόγων ψηφοφορίας των αποδήμων στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Με δύο παραιτήσεις – αποπομπές και μια απόσυρση υποψηφιότητας επιχειρεί να κλείσει ταχέως το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού η κυβέρνηση με επιδίωξη να φύγουν τα φώτα από το Μαξίμου, αλλά και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία πριν από λίγες μόλις ημέρες διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του υπουργείου της στην υπόθεση.

Η σημερινή ημέρα έφερε μπαράζ εξελίξεων, καθώς, μετά την ανακοίνωση της ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ότι αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο, ήρθαν οι παραιτήσεις – αποπομπές του γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέα αποδήμων της Ν.Δ., Νίκου Θεοδωρόπουλου.
Σημειωτέον ότι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος όταν ξέσπασε η θύελλα είχε υπερασπιστεί ανοιχτά την κ. Ασημακοπούλου λέγοντας «Η Νέα Δημοκρατία & η Άννα Μισέλ δέχεται μια άδικη επίθεση.

Προκειμένου να χτυπηθεί η επιστολική ψήφος ορισμένοι είναι διατεθειμένοι να εφεύρουν ιστορίες που πλήττουν τη δημοκρατία και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».

Παραδοχή Μαρινάκη, «άγχος» για την επιστολική ψήφο

Μετά τις ανακοινώσεις και τις διαρροές από κυβερνητικές πηγές, πήρε σειρά ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να δώσει την γραμμή που θα ακολουθήσει το Μαξίμου.

Μιλώντας στον Real FM, ο Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να αντιστρέψει την πραγματικότητα υποστηρίζοντας ότι η έρευνα που έγινε από το ΥΠΕΣ ήταν εκείνη που έφερε αποτελέσματα και «έδειξε» τους υπεύθυνους για τη διαρροή, αλλά και τον χρόνο κατά τον οποίο έγινε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέταξε όλες τις ευθύνες στους Σταυριανουδάκη – Θεοδωρόπουλου, προσπάθησε να βγάλει ελαφρώς εκτός κάδρου την Ασημακοπούλου λέγοντας ότι δεν ξέρει εάν η ίδια γνώριζε, και θέλησε με αγωνία να αποσυνδέσει το θέμα της επιστολικής ψήφου από το σκάνδαλο.

Η ανακοίνωση Ασημακοπούλου μετά τη διαρροή

Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής (15.03.24) η ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για απόσυρση της υποψηφιότητάς της από την ευρωλίστα της ΝΔ, λίγες ώρες μετά τη διαρροή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε η μέχρι σήμερα ευρωβουλευτής του κόμματος να μην διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι διεξάγονται δύο ακόμη έρευνες: η εισαγγελική έρευνα και η έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε ανακοίνωσή της η κυρία Ασημακοπούλου ανέφερε:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.
Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως.

Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος.
Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

«Βαρύ» το κλίμα στο Μαξίμου

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς, μετά τη μαζική αποστολή email από το γραφείο της σε Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού και τον θόρυβο που ξέσπασε για το πώς έφτασαν στα χέρια της οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις, ήταν βαρύ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει πως και η κυβέρνηση διεξάγει για το θέμα τη δική της έρευνα, ενώ παράλληλα έτρεχε και έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση «θορυβήθηκε» και από τις δηλώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνέδεαν το θέμα με την επιστολική ψήφο, εκτιμώντας ότι όλος αυτός ο θόρυβος υπονομεύει την πρωτοβουλία που έλαβε η κυβέρνηση για να διευκολύνει τους απόδημους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline