Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:27:35

Αγανάκτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με ευαισθησία και πανελλήνια αποδοχή: «Ε, όχι και συναίνεση 12χρονης σε βιασμό της..». Οργή και διαμαρτυρίες για την αγόρευση της εισαγγελέως. Κύριο

Ζητά από τη 12χρονη να... αποδείξει το βιασμό της. Οργή στην κοινωνία και στην Πολιτεία έχει προκαλέσει η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Την υπόθεση του Κολωνού και τις δικαστικές εξελίξεις σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο facebook, αναρωτώμενη: «12 χρονών συναίνεσε;» Με συνέπεια να εκφράσει, για άλλη μια φορά, με μεγάλη ευαισθησία και πανελλήνια αποδοχή ένα μείζον ηθικό και κοινωνικό ζήτημα. 

«Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί».

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη»,¨έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

-Οργή στην κοινωνία και στην Πολιτεία έχει προκαλέσει η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που ζήτησε την αθώωση του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες του βιασμού λόγω αμφίβολων, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων στην υπόθεση του Κολωνού.

Πλέον μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, είχαμε και την πρώτη καταδικαστική δήλωση από την κυβερνητική πλευρά, μετά την πρωτιά της Μπακογιάννη, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του αναφέρεται στην απόφαση. «Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να εισηγείται ό,τι θέλει, αλλά κρίνεται γι' αυτό όπως όλοι μας. Όμως για το βιασμό και την μαστροπεία σε βάρος ενός παιδιού αποφασίζουν οι δικαστές και το σώμα ενόρκων. Κανείς άλλος», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

2.Κολωνός: Τα μηνύματα που καίνε τον Μίχο και την εισήγηση της εισαγγελέως

Οι καταθέσεις και τα μηνύματα δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης για την εμπλοκή του Ηλία Μίχου στο να εκδίδεται η 12χρονη.

Αυξάνονται τα ερωτηματικά για την εισήγηση της εισαγγελέως στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Πέρα από την πρόταση αθώωσης του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού που έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, η εισαγγελέας δεν βλέπει εμπλοκή του στην υπόθεση με το ρόλο του μαστροπού.

Ωστόσο, ο 54χρονος μέσα από δεκάδες sms επιχειρούσε να παγιώσει μια αρρωστημένη κατάσταση ως φυσιολογική και να πείσει την ανήλικη πως αυτό που είχαν ήταν δήθεν σχέση και όχι βιασμός.

«Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος. Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά ως μια πατρική φιγούρα στη ζωή της. «Καλημέρα, καλό μήνα... Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά».

Της ζητούσε να του δώσει τα μισά λεφτά

Άλλοτε την ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες. «Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram... για ραντεβού κατάλαβα» ανέφερε σε ένα από τα μηνύματα. Σε άλλο μήνυμα την ρωτάει: «Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

Στην κατάθεσή της η 12χρονη είχε τονίσει: «Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε».
Η αλήθεια είναι πως αυτές οι καταθέσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης πως ο 54χρονος είχε ενεργό ρόλο στο να εκδίδεται η ανήλικη, ωστόσο η εισαγγελέας έκρινε πως δεν ήταν μαστροπός αλλά ένας άνθρωπος που ναι μεν τη διευκόλυνε να εκδίδεται χωρίς όμως χρηματικό όφελος.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο, το οποίο θα είναι και εκείνο που θα έχει την τελική κρίση, υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η ποινή που θα επιβληθεί στον 54χρονο δεν θα είναι πάνω από 20 χρόνια σε αντίθεση με τον βιασμό που επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα ζητούσε από την ανήλικη να δουλέψει για να πάρει ναρκωτικά

Την ίδια ώρα στην κατάθεσή της η 12χρονη είχε αναφερθεί αναλυτικά στη διαδρομή των χρημάτων. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ. Οι άνδρες μου ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο 54χρονος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο».
Αποτροπιασμό προκαλεί ένας άλλος διάλογος που έχουν αλιεύσει οι αρχές ανάμεσα στην 12χρονη και την μητέρα της. Σε αυτόν η μητέρα λέει στην κόρη να ζητήσει από κάποιον να στείλει 20 ευρώ για να αγοράσει ναρκωτικά.

• Μητέρα: «Να σου πω κάτι, εεε. Δεν λες να στείλει κανέναν 20;»
• 12χρονη: «Μαμά...»
• Μητέρα: «Μαμούνια. Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, πιπάκια και δεν βρίσκω».
• 12χρονη: «Γεια, μαμά».

Για τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης. Στην αγόρευση της είπε πως έχει το μεγαλύτερο ηθικό βάρος και από τους 26 κατηγορούμενους και πως γνώριζε όλα όσα περνούσε η μικρή κόρη της.
Μαζί με τον περιβόητο «Μιχάλη» η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχη η μάνα για μαστροπεία καθώς όπως είπε η ανήλικη κόρη της αφόρητες πιέσεις να βρει με κάθε τρόπο εισόδημα.

Μέχρι το τέλος του μήνα η απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης

Στον απόηχο της εισαγγελικής πρότασης ξεκίνησαν σήμερα οι αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό. Πρώτη εκ των τριών δικηγόρων της ανήλικης, αγόρευσε η Ασπασία Ταραχοπούλου.
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την αγόρευσή τους οι συνήγοροι της 12χρονης.
Η επόμενη συνεδρίαση είναι την Τρίτη 26 Μαρτίου με στόχο να έχουν πληρωθεί μέχρι τέλος του μηνός.

Νέες συγκεντρώσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέως

Με πανό «Όχι στην συγκάλυψη, προστασία στα θύματα» εκατοντάδες διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από ξεκίνησαν την πορεία.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Σεπόλια, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. «Το σύστημα αθωώνει το τέρας που γεννά, μόνο ο αγώνας μας τους σταματά- Παραδειγματική τιμωρία του βιαστή και μαστροπού Μίχου» αναγράφουν τα πανό που έχουν υψωθεί, ενώ οι στενοί δρόμοι της περιοχής έχουν γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά από το πυκνό πλήθος των διαδηλωτών.

Πλήθος κόσμου ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί που ζούσε έναν εφιάλτη στα χέρια του παιδοβιαστή και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, ενώ τεταμένο είναι το κλίμα και στην πολιτική σκηνή για τις διατάξεις του νόμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline