Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:50:13

GPO: Ο Λοβέρδος κοντά στο 3%. Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ. Σταθερή πρωτιά της ΝΔ, αλλά με νέα πτώση. Αφετηρία της το 28,8%. Κύριο

Νέα δημοσκόπηση, που πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Πτωτικά κινείται η Νέα Δημοκρατία στην τελευταία δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μικρή άνοδο για τα κόμμα της αντιπολίτευσης και κοντά στο 3% οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου.

Βαριά σύννεφα μαζεύονται για το κυβερνών κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών με ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων να προσανατολίζεται να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία θα αμφισβητηθεί καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν ικανά να καρπωθούν τη φθορά της.

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star το 42,1% των ερωτηθέντων θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση. Το 40.6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό στις ευρωεκλογές να ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το 57,3% το θεωρεί λίγο ή καθόλου πιθανό.

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Εκτίμηση ψήφου

Κατά τα άλλα η Νέα Δημοκρατία με 34,8% εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου (Ευρωεκλογές) με αναγωγή στα έγκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5%, Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν: Νέα Δημοκρατία 28,8% με πτώση 0.4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ΣΥΡΙΖΑ 11,7% με άνοδο 0,8%, ΠΑΣΟΚ 11,4% με άνοδο 0,3%, ΚΚΕ 7,8% με άνοδο 0,3%, Ελληνική Λύση 6,5%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών κατά 1,1%. Και ακολουθούν: Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Α. Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25 1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42,5% και στην δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Σε απόσταση αναπνοής με 11,8% ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ. Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.
Αντίθετα μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 69,8% εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Το 67,8% των πολιτών θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του Α. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν και μάλλον να αποδυναμώσουν τον Στ. Κασσελάκη.
Το ποσοστό αυτό είναι πλειοψηφικό με 46,2% και μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline