Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:46:13

Ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας της Folli Follie Δημ. Κουτσολιούτσος διεκδικεί το τεκμήριο αθωότητας και διαμαρτύρεται για την διαρκή ψευδολογία: «Προσφέραμε στο ελληνικό κράτος 1,5 δισ. μέσα σε μία δεκαετία. Δεν δέχομαι ότι δεν υπήρχε τίποτα». Κύριο

To πρώτο μέρος της μακράς απολογίας του , που θα συνεχισθεί στις 27 Μαρτίου.

Ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης (από δεξιά προς τα αριστερά)
Με τον ιδρυτή και μεγάλο δημιουρτγό της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, άνοιξε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

«Αυτή την ημέρα την περίμενα πώς και πώς. Επί 5 χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του Τύπου μου επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μην βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητος έχει γίνει κουρέλι. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά» είπε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της απολογίας του ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος προς τους δικαστές που σε λίγο καιρό θα εκδώσουν την ετυμηγορία τους.

Στο πρώτο μέρος της απολογίας του, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος περιέγραψε την πορεία της εταιρείας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε μαζί με τη σύζυγό του και πώς επιλέχθηκε το Χονγκ Κονγκ για την ανάπτυξη του ομίλου.

Τόνισε δε, «προσφέραμε στο ελληνικό κράτος 1,5 δισ. μέσα σε μία δεκαετία. Δεν δέχομαι ότι δεν υπήρχε τίποτα».
«Μπήκαμε με το σπαθί μας»
Μεταξύ άλλων, ο Δημ. Κουτσολιούτσος εξιστορώντας πώς δημιουργήθηκε η εταιρία τη δεκαετία του ΄90, επεσήμανε ότι η Folli – Follie εισήχθη στο χρηματιστήριο Αθηνών γιατί πλήρωσε τις προϋποθέσεις.

«Μπήκαμε με το σπαθί μας» είπε, εξηγώντας πώς η εταιρία αναπτύχθηκε και στο εξωτερικό.
«Ανοίξαμε 65 καταστήματα στην Ελλάδα και συγχρόνως 10 καταστήματα σε πρωτεύουσες του εξωτερικού» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Είχαμε κάνει εταιρία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονταν εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρίας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά».
Στάθηκε ιδιαίτερα, στην ανάπτυξη του Ομίλου στο εξωτερικό και στον τρόπο που επιλέγει το Χονγκ Κονγκ.

«Tο 1998 άνοιξε το πρώτο γραφείο στο Χονγκ Κονγκ, που ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκατομμύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως» είπε εξηγώντας πως η Ιαπωνία ήταν ιδανική χώρα για το ξεκίνημα, καθώς δεν υπήρχαν δασμοί και άλλα έξτρα έξοδο, πράγμα που αποτελούσε πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό.
Η απολογία του κατηγορούμενου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline